Puheenaihe

Provinssi ja Guns N' Roses eivät sittenkään verottaneet – Tuska teki uuden kävijäennätyksen

HIM päätti pitkän uransa lauantaina Tuskan lauteilla. Laulaja Ville Valon mukaan bändi halusi jättää jäähyväiset nimen omaan Helsingissä.

Kari Pekonen

20-vuotissynttäreitään viikonloppuna juhlinut metallifestivaali Tuska teki uuden kävijäennätyksensä, vaikka samaan aikaan tapahtuman kanssa järjestettiin myös Seinäjoen Provinssi ja Guns N' Rosesin Hämeenlinnan-keikka.

Kolmipäiväinen tapahtuma veti Helsingin Suvilahteen 37 000 kävijää.

Lue myös: 54-vuotias isoäiti Tuskassa: "Jos en tässä iässä uskalla näyttää millainen olen, niin olen huono äiti"

Eniten väkeä oli paikalla lauantaina: 14 500. Määrä on Tuskan uusi päiväkohtainen kävijäennätys.

Lauantaina Suvilahdessa esiintyivät muun muassa Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Amorphis ja Soilwork sekä uransa päättävä HIM.

Perjantaina katsojia oli 12 000, sunnuntaina 10 500.

Perjantaina Tuskassa esiintyivät muun muassa Sabaton, Mayhem ja Devin Townsend Project, sunnuntaina Mastodon ja Baroness, Dirkschneider ja Battle Beast ja Jimsonweed ja Oranssi Pazuzu.

Festivaalijohtaja Eeka Mäkynen oli tyytyväinen juhlavuoden saldoon.

– Tänä vuonna on tehty paljon siistejä uusia juttuja; on tehty Tuska-biisiä, aluetta jälleen uudistettu merkittävästi, Tuska-oheistuotteet kokivat kasvojenkohotuksen, kaiken kaikkiaan koko juhla on noussut uudelle tasolle. On todella hienoa olla festareiden ruorissa tälläisena aikana. Kunnia tästä kuuluu jengille, joka tämän mahdollistaa, Mäkinen kehui festivaalin tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu