Paikalliset

Katajanokka sai Rakkauden sillan

Katajanokkaseura kiinnitti kyltin toukokuun alkupuolella. Rea Annerin mielestä paikka sopii hyvin lukkojen kiinnittämiseen.

Tuula Palaste

Lukkosiltailmiö on levinnyt myös Helsingin Katajanokalle.

Kaupunginosayhdistys on kiinnittänyt Katajanokan pohjoispuolisen sillan kaiteeseen kyltin, jossa lukee Rakkauden silta suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

– Bridge of love löytyy aika monesta paikasta Euroopassa. Parit, jotka haluavat korostaa suhdettaan, tulevat paikkaan, jossa he yhdessä kiinnittävät oman lukon sillan kaiteeseen ja heittävät avaimen pois, kertoo johtokunnan jäsen Rea Anner Katajanokkaseurasta.

– Lukon kiinnittäminen symboloi ikuista rakkautta. Lukkoa ei voi enää avata, koska avainta ei löydy. Se on heitetty mereen, Anner jatkaa.

Katajanokan pohjoispuolinen silta sopii hyvin rakkaudensillaksi. Silta johtaa pienen kanavan yli. Se sijaitsee kaupungin keskustan vieressä, mutta silti hieman syrjässä. Miljöö on historiallinen, arvokas ja ehkä romanttinenkin.

– Silta on puinen ja sillä on miellyttävä kävellä. Ympärillä on kauniit näkymät, meri ja satama. Katajanokka on tunnettu paikka, jossa turistitkin käyvät. Sillan kupeessa on Uspenskin katedraali ja Tuomiokirkkokin näkyy sinne hyvin.

Helsingissä lemmenlukkoja on kiinnitetty myös ainakin Vanhankaupunginkosken ylittävälle sillalle.

Katajanokan sillan rautakehikkoon ilmestyi ensimmäinen lukko keväällä 2008. Sittemmin lukkoja on ilmestynyt lisää ja Katajanokkaseura päätti varmistaa, ettei niitä kaupungin toimesta poistettaisi. Niinpä seura asensi sillalle messinkisen kyltin, jonka kiinnitystilaisuutta vietettiin toukokuun alkupuolella.

– Kaupunki on sanonut, että heidän toimestaan siltaan kiinnitettyjä lukkoja ei poisteta, Rea Anner kertoo.

Anner muistaa nähneensä rakkauden sillan Italian Firenzessä jo 80-luvulla.

Lukko häälahjaksi.”
– On myönteistä, että ihmiset haluavat lujittaa suhteensa. Itse olen antanut häälahjaksi lukon kauniissa rasiassa ja kertonut hääparille, että on olemassa tällainen tapa lukon kiinnittämisestä siltaan.

Avioparien lisäksi lukkoja kiinnittävät siltoihin myös muut parit.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu