Puheenaihe

Nyt on hyvä syy käydä Keravalla – 200-metrinen seinämaalaus valmistuu pian

Claudia Walde pelkää korkeita paikkoja mutta viettää Sinkan julkisivumaalauksen takia Keravalla silti kaksi viikkoa 13 metrin korkeudessa.

Keravan taide- ja museokeskus Sinkka saa heinäkuussa julkisivuunsa suuren, 200 neliömetrin kokoisen teoksen. Sen maalaa MadC- eli hullu Claudia -taiteilijanimeä käyttävä saksalainen Claudia Walde (s. 1980).

Teoksesta tulee abstrakti. Maalaustyöt aloitetaan näillä näkymin lauantaina 22.7. säävarauksella.

– On todella iso juttu, että saamme tämän tason tekijän meille Keravalle. Walde on alansa huippuja, taide- ja museokeskus Sinkan johtaja Arja Elovirta iloitsee.

Maalaus on iso juttu myös tekijälleen. Claudia Walde joutuu nimittäin kohtaamaan sen tekemisessä pelkonsa. Walde pelkää korkeita paikkoja, mutta viettää Sinkan maalauksen vuoksi Keravalla silti kaksi viikkoa 13 metrin korkeudessa nostimen korissa.

Teoksen on määrä valmistua 5.8. mennessä, kun Suomen ensimmäinen ainoastaan graffititaiteeseen keskittynyt museonäyttely Rakkaudesta vapauteen avautuu Sinkassa. Sen kokoaa Purkutaide-projektillaan Keravalla viime vuonna mainetta niittänyt graffititaiteilija ja kaupungilla nykyään kaupunkitaidehankkeen projektipäällikkönä työskentelevä Jouni Väänänen. Claudia Walden töitä on esillä näyttelyssä myös sisätiloissa.

Seinämaalauksen on määrä jäädä Sinkkaan pysyvästi tai pitkäksi aikaa. Teos maalataan seinään kiinnitettävään alustaan. Kerava maksaa Waldelle ja tämän assistentille maalauksesta yhteensä noin 15 000 euron palkkion.

Asiasta kertoi ensin sanomalehti Keski-Uusimaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu