Poliisi pyytää vihjeitä koulupalosta Espoossa – "Meillä on johtolankoja"

Kirstin koulu sijaitsee Espoon Suvelassa. Arkistokuva.

Seppo Korkman

Poliisi pyytää vihjeitä Espoon Suvelassa sijaitsevalla koululla viikonloppuna sattuneesta tulipalosta. Peruskorjauksessa oleva Kirstin koulun vanha rakennus kärsi isoja vahinkoja tulipalossa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Poliisi epäilee tulipaloa tahallaan sytytetyksi. Rikoskomisario Max Bock Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo, että tekoa tutkitaan alustavasti tuhotyön yrityksenä, mutta nimike voi vielä muuttua myöhemmin.

– Teosta epäillyn henkilön tai henkilöiden henkilötietoja ei ole selvitetty, mutta meillä on johtolankoja, mistä ne voidaan mahdollisesti saada selville, Bock sanoo.

Hän ei tarkenna sitä, mistä poliisin nykyiset johtolangat ovat peräisin. Lisää vihjeitä tapauksesta voi lähettää poliisille sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Espoon kaupungin mukaan viikonloppuinen tulipalo ei vaikuta Kirstin koulun toimintaan, koska koulu toimii jo nyt väliaikaisissa tiloissa.

Kirstin koulun vanhan rakennuksen remontin yhteydessä rakennus puretaan osittain ja uusi rakennus tehdään olemassa olevien perustusten varaan. Kaupungin mukaan vielä ei tiedetä, miten tulipalo vaikuttaa näihin suunnitelmiin.

Kukaan ei loukkaantunut koulun palossa. Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta koululla lauantaina hieman kello 23:n jälkeen.

Käyttäjän sirkku.aalto@media.fi kuva
Sirkku Aalto