HSL:n uudet automaatit viivästyneet – ongelmat peräisin osin 4 vuoden takaa

Suurin osa matkustajista käyttää matkakorttia.

Johanna Erjonsalo

HSL:n uusien lippuautomaattien viivästyminen juontaa juurensa jo vuoteen 2013, jolloin lippuautomaatit on suunniteltu nykyisen toimittajan kanssa. HSL:n teknologiaratkaisujen osastojohtaja Hannu Heikkisen mukaan tuolloin projektissa automaatteihin suunniteltiin vain kolikkomaksuominaisuus.

HSL joutui vaihtamaan lippuautomaattien toimittajaa vielä viime huhtikuussa, kun selvisi, että alkuperäinen toimittaja ei pystyisi järkevästi muuntamaan kolikkomaksuautomaattia korttimaksuautomaatiksi.

– Muuntaminen oli niin kallista, että päädyimme hankkimaan uudet automaatit. Se olisi ollut kyllä mahdollista, jos olisi ollut aikaa ja rahaa, Heikkinen kertoo.

Tällä hetkellä HSL:llä on 12 uutta lippuautomaattia asennettuna. Loput 17 automaattia on tarkoitus saada paikalleen elokuun loppuun mennessä. Uusi konduktöörimalli, jossa konduktöörit eivät enää myy lippuja, otettiin käyttöön 19. kesäkuuta.

Helsingin Sanomat uutisoi tänään maanantaina, että lippuautomaattien laittaminen juna-asemille on viivästynyt, koska lippuautomaattitoimittajan alihankkija oli tehnyt automaattien kuoret väärin, eivätkä ne sovi kunnolla muuhun automaattirunkoon.

Heikkinen muistuttaa, että suurin osa HSL:n matkustajista käyttää matkakorttia. Lippuautomaattien myyntimäärä on koko kuvassa todella marginaalinen. Silti lippuautomaattien puuttuminen asemilta on omiaan aiheuttamaan hämmennystä esimerkiksi turistien joukossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Don Lehtinen

Ota yhteyttä