Poliisi tehovalvoo liikennettä koulujen lähellä Helsingissä – muistatko tämän pyöräilysäännön?

Poliisi valvoo koulujen alkaessa tehostetusti myös jalkakäytävällä ajavia polkupyöräilijöitä.

Teemu Vestovuo

Monet lapset suuntaavat koulutielle Helsingissä ylihuomenna torstaina. Poliisi valvoo torstaista lähtien tehostetusti liikennettä koulujen lähettyvillä ja turvaa lasten koulutietä eri puolilla Helsinkiä.

Torstaina alkava valvonta jatkuu ensi viikon ajan.

– Valvonnan lisäksi poliisin tehtävä on erityisesti nyt koulujen alkaessa näkyä kaupungilla, sillä näkyvällä poliisitoiminnalla vaikutetaan ihmisten liikennekäyttäytymiseen. Valvomme koulujen lähettyvillä nopeuksia, kännykän käyttöä, suojatiekäyttäytymistä ja liikennekäyttäytymistä yleensä, komisario Heikki Kallio Helsingin poliisilaitokselta muistuttaa tiedotteessa.

Autoilijoiden kannattaa ajaa koulujen lähistöillä tavanomaista tarkkaavaisemmin.

– Vaikka lapset liikkuvat yleisesti ottaen hyvin kotikaupungissaan, he eivät välttämättä tunne täysin vielä liikennesääntöjä, Kallio jatkaa.

Poliisi valvoo koulujen alkaessa tehostetusti myös jalkakäytävällä ajavia polkupyöräilijöitä. Vain alle 12-vuotiaat saavat ajaa lain mukaan polkupyörällä jalkakäytävällä, poliisi muistuttaa.

Vain alle 12-vuotiaat saavat ajaa lain mukaan polkupyörällä jalkakäytävällä."

Poliisi muistuttaa myös, että pyöräilijöiden kannattaa oman turvallisuutensa vuoksi aina pyöräillessään käyttää pyöräilykypärää.

– Esimerkin voima on valtava. Paljon näkee liikkeellä lapsiperheitä, joiden lapsilla on kypärät, mutta vanhemmilla ei. Monet vanhemmat myös puhuvat kännykkään autolla tai pyörällä ajaessaan. Lapsille kannattaa näyttää hyvää ja turvallista esimerkkiä jo pienestä pitäen, Kallio muistuttaa.

Poliisi muistuttaa, että huoltajien kannattaa kävellä ja käydä koulutie läpi yhdessä lastensa kanssa ennen koulujen alkua.

– Lapselle hahmottuu parempi kuva koulutiestä ja sen mahdollisista vaaroista, kun lapset kävelevät sen ennen koulujen alkua yhdessä huoltajiensa kanssa ja keskustelevat mahdollisista vaaranpaikoista. Vaikka useimmiten vanhemmat ovatkin käyneet jo perusasiat läpi, kannattaa ne vielä kerrata lähtien siis siitä, että risteyksessä tulee katsoa vasemmalle ja oikealle ja risteys tulee ylittää suojatien kohdalta vihreän liikennevalon palaessa, Kallio sanoo.

Koulujen lähettyvillä liikennettä valvovilla poliiseilla on mukanaan heijastimia. Mikäli heijastimelle on tarvetta, kannattaa poliisia vetäistä hihasta ja kysyä, olisiko heillä vielä varastossa heijastimia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Pelastuslaitos ohjeistaa: näin turvaat lapsen koulutienYhä useampi peruskoululainen äidinkieleltään vieraskielinen – koulutielle tallustaa lähes 63 000 ekaluokkalaistaVanhemmat videoivat koulutien kauhuja Etelä-Helsingissä – "Moni lapsi jää kadulle pelästyneenä ihmettelemään"Tässä risteyksessä 9-vuotias tyttö kuoli kuorma-auton alle – Uutta peltipoliisia ei saatu koulujen alkuun