Talviaikataulut mylläävät ratikkareitit ja Koillisen bussit uusiksi

Bussi 68 saa uuden numeron 78, ja linjan reitti kulkee Kustaa Vaasan tien ja Lahdenväylän kautta Koskelan liittymään saakka. Arabian reittiosuus poistuu.

Jussi Vehkasalo/Arkisto

Julkinen liikenne siirtyy talviaikatauluihin maanantaina 14. elokuuta ja samalla joukkoliikenteessä tapahtuu isoja muutoksia.

Koillis-Helsingin bussilinjat uudistuvat perusteellisesti ja myös raitiolinjasto muuttuu.

Ratikkalinjat 1, 2, 3, 7 ja 9 muuttuvat. Uudessa raitiolinjastossa on pyritty selkeyteen ja sujuvuuteen: tärkeimmille reittikaduille muodostuu kahden linjan yhdistelmänä tasainen vuoroväli.

Samalla kaikki raitiolinjat saavat alku- ja päätepisteensä, kun vanhoista rengaslinjoista luovutaan. Linjat 2 ja 3 eivät kulje enää kahdeksikkoa, ja linjat 7A ja 7B korvataan linjan 2 uudella reitillä ja uudella vanhaa seiskaa mukailevalla linjalla 7 (Länsiterminaali – Itä-Pasila).

Maanantaina Jätkäsaaren Välimerenkatua pitkin alkaa kulkea linja 9, joka saa samalla päätepysäkin Saukonpaadesta.

Koillis-Helsingissä suurimmalla osalla bussilinjoista reitit muuttuvat, ja joillain linjoista muuttuu myös numero. Lisäksi joitain linjoja lakkautetaan ja korvataan muiden linjojen reittimuutoksilla. Sosiaalisessa mediassa on jo ehditty purnata joidenkin suorien yhteyksien muuttumista vaihdollisiksi.

HSL:n mukaan bussilinjoja on keskitetty tärkeimmille reittikaduille, jolloin niillä voidaan kahden tai useamman linjan yhdistelmänä tarjota tiheä ja säännöllinen vuoroväli.

Muutoksesta on kerrottu alueen asukkaille muun muassa koteihin jaetulla infolehdellä. Lisäksi muutoksista on koottu kattava tietopaketti HSL:n verkkosivuille www.hsl.fi/koillishelsinki2017.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Kaisa Paastela

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Arabianranta älähti bussikadosta – "Suunnitelma on täysin posketon"Syksyn bussiuudistus sai oman sivuston – katso miten oma bussilinjasi muuttuuBussilinjoihin isoja muutoksia kesällä – "Lisää liikennettä sinne, missä matkustajat ovat"Koillisen bussilinjoista taas kapina – bussi 72 veisikin ItäkeskukseenTältä näyttää Helsingin ja Espoon uusi XL-pikaratikka – paikkoja yli 250 matkustajalleRatikkakuskit lopettavat lipunmyynnin ensi vuonna – myös raitiovaunulippu katoaa Uutta ratikkarataa Helsinkiin 2,8 kilometriä ensi kesänäLänsisatamasta vihdoinkin bussiyhteys Ruoholahden metrolle