Väinö Linnan poika tuomitsee Tuntematon-tilpehöörin Hesarissa: "Ei ole perikunnan puolelta minkäänlaista tukea"

Petteri Linna ei usko, että hänen isänsä olisi hyväksynyt tuotelanseerauksia.

Päivi Tuovinen

Tuntemattoman sotilaan kirjoittaneen Väinö Linnan poika Petteri Linna on ottanut kantaa Tuntematon sotilas -elokuvan ympärillä vellovaan oheistuotekohuun Helsingin Sanomissa.

– Väinö Linnan perikunnan puolesta oikaisen väärinkäsitykset, joita liittyy Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan tuotelanseerauksiin. Tuotteilla – toistaiseksi Saludo-kahvi, Vichy-pullot ja Sinituote-siivousvälineet – ei ole perikunnan puolelta minkäänlaista tukea, eikä tätä olisi hyväksynyt myöskään Väinö Linna itse, Linna kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipideosastolla.

Linna kertoo HS:lle ottaneensa kantaa, sillä sosiaalisessa mediassa alkoi esiintyä arveluita siitä, että perikunta hyötyisi tuotelanseerauksista taloudellisesti. Linna kertoo harmistuneensa myös internetissä esiintyneistä meemikuvista, joissa esimerkiksi klassikkokirjan kanteen on muokattu kiväärin tilalle wc-harja.

Elokuvan tuottajistoon kuuluva Miia Haavisto puolestaan kommentoi Ylelle, että kumppaniyritysten mukaantulo on mahdollistanut elokuvan tekemisen.

– Meillä on asianmukaiset sopimukset Linnan perikunnan kanssa ja ne kattavat myös tämän kumppanuusyhteistyön. Kumppanuusyritykset ovat toimineet ihan näiden sopimusten mukaisesti, Haavisto kertoo Ylelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Don Lehtinen

Ota yhteyttä