Videokooste: Näin Kiira-myrsky kaatoi puita, aiheutti tulvan marketissa ja juoksutti meteorologia

Arkisto

Kiira-myrsky aiheutti Helsingin ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksille lauantaina yli 350 tehtävää. Näistä valtaosa oli Helsingissä, Espoossa ja Kirkkonummella, jonne myrsky osui ensimmäisenä.

Myrskyn aihettaman tuhon laajuus selvinee sunnuntain aikana.

Pelastuslaitos kehottaa ihmisiä olemaan varovaisia kaatuneiden puiden takia, ja raportoimaan vaaraa aiheuttavista kaatumisista hätäkeskukseen. Erityisvarovaisuutta tulee käyttää keskuspuistossa liikkuessa.

Pelkästään Länsi-Uudellamaalla ukkonen aiheutti 6 tulipaloa. Pahin tilanne oli Lohjalla, jossa salama iski viljankuivaamoon ja aiheutti mittavat vahingot, kun rakennuksen katto syttyi tuleen ja kuivumassa ollut vilja tuhoutui.

Muut hälytykset koskivat muun muassa ajoradoille, sähkölinjoille ja rakennusten päälle kaatuneita puita sekä vesivahinkoja.

Yksi vesivahingoista sattui kauppakeskus Iso Omenan K-Citymarketissa, jonne syöksyi runsaasti vettä sadevesiputken halkeamisen vuoksi.

Myrkyn kaatamat puut katkoivat myös sähköjä. Pahimmillaan ilman sähköä oli koko maassa 48 000 taloutta. Vielä puolilta öin sähköttömiä talouksia oli 24 132.

Määrällisesti eniten sähköjä oli poikki Espoossa (12 045 taloutta), Kouvolassa (10 719 taloutta), Sipoossa (4531) ja Porvoossa (4 057).

Tämänhetkisen tilanteen voit tarkistaa tästä.

Kaatuneet puut sotkivat osaltaan myös liikennettä. Esimerkiksi Länsiväylälle kaatui lauantaina puita ja pahimmillaan kaksi ajokaistaa oli suljettu liikenteeltä.

Raiteilla puita kaatui Liikenneviraston rataliikennekeskuksen mukaan muun muassa Martinlaakson ja Vantaankosken välille. Tämän vuoksi junaliikennettä jouduttiin karsimaan kehärahalla ja Lahden oikoradalla. Oikoradalla normaaliin vuoroväliin palattiin illalla kello kymmenen aikaan.

Lue myös: Kiira-myrskyn tuhot aiheuttavat myöhästymisiä sunnuntain junaliikenteessä

Myös Flow-festivaali joutui keskeyttämään ulkoilmatelttojensa konsertit joksikin aikaa myrskyn vuoksi.

Vahinkoja ukkonen ja poikkeuksellisen voimakas tuuli eivät kuitenkaan aiheuttaneet, vaikka telttojen turvallisuutta jouduttiin tarkistamaan ja ainakin kaksi keikkaa – Samphan ja Front 242:n esiintyminen – peruttiin.

Henkilövahingoilta vältyttiin myös muualla, vaikka nopeasti noussut myrsky yllätti muun muassa MTV:n meteorologi Aleksi Jokelan syöksyvirtauksella Helsingin keskustassa.

Lue myös: Miksi myrsky on Kiira eikä Klaara?

Katso lukijan video: Näin puut kaatuvat autojen ja asuntovaunun päälle

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Ota yhteyttä