Mopedi- ja kalastuskerho laittaa voittoisan Pappa-Tunturin myyntiin – "Yli 4 000 euroa siitä pitäisi saada, ettei kauheasti harmita"

– Pappa-Tunturin väri haettiin vanhan värikartan perusteella, esittelivät Jukka Tapanainen ja Martti Backman.

Pia Hyle

- Klassikkomopoissa viehättää tietynlainen vaatimattomuus, erikoisuus ja nostalgia, sanoi MoKan jäsen Petri Niskanen. Hän osallistuu sunnuntaiseen Kytäjänkierrokseen vuosimallia -76 olevalla Tunturi Sportilla.

Pia Hyle

MoKa huutokauppaa klassikkomopon Hyvinkään sairaalan lastenosaston hyväksi.

Hyvinkään ja Riihimäen alueella toimiva Mopedi- ja kalastuskerho MoKa ry huutokauppaa viimeisen päälle kunnostetun Pappa-Tunturin Rauta ja Petrooli -tapahtumassa Riihimäellä 3.9.

– Yli neljä tuhatta euroa siitä pitäisi saada, ettei kauheasti harmita, sanoi MoKa:n varapuheenjohtaja ja perustaja Jukka Tapanainen.

Vuoden -68 mallia olevan menopelin on lahjoittanut Pertti Suomi ja maalannut sekä kunnostanut Timo Kemppainen.

– Huutokaupattava Pappa-Tunturi on museokatsastettu ja siihen on saatu varaosia harrastajilta ympäri maan, Tapanainen kertoi.

– Alumiiniset osat on kiillotettu, kromatut osat kromattu ja moottorista uusittu kaikki liikkuvat osat, lisäsi kerhon sihteeri Martti Backman.

Perjantaina korkein tarjous oli 2 975 euroa.

Pappa-Tunturi voitti Järvenpäässä kesäkuussa järjestettyjen PerinnePörinöiden entisöintikilpailun.

– On harvinaista, että alkuperäiset avaimet, työkalut, pumppu ja huoltokirja ovat tallessa, kehui varapuheenjohtaja esitellessään mopon satulan alta löytyviä aarteita.

Kerhossa toivotaan, että alueen yritykset innostuisivat huutamaan Pappa-Tunturin itselleen hyväntekeväisyysmielessä.

– Mopo on niin hieno, että sen voisi laittaa vitriiniin esille, tai palkita työntekijöitä antamalla se kullekin vuorollaan kuukaudeksi käyttöön, Backman kaavaili.

– Voisi melkein sanoa, että se on parempi kuin uutena. Sillä on vielä kymmeniä tuhansia ajokilometrejä edessä, säesti Tapanainen.

Pappa-Tunturista voi tehdä tarjouksen jo ennakkoon osoitteessa www.huutokaupat.fi ID-numerolla 733610.

Perjantaina korkein tarjous oli 2 975 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

MoKa ry

Neljä vuotta sitten perustettu vanhojen mopojen kerho, jossa on noin 60 jäsentä. Nuorimmat jäsenet ovat alle kaksikymppisiä ja vanhimmat lähentelevät 70 vuotta.

Järjestävät spontaaneja ajeluita vanhoilla mopedeilla.

26.–27.8. Hyvinkään Moottorikerhon järjestämässä vanhojen motocross-, trial- ja enduro-moottoripyörien näytösajotapahtumassa Erkylässä nähdään MoKan Mopot Show.

Lisätietoja: www.mokary.net

Written by:

Pia Hyle

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Tämän takia Saab-kuski ei vaihda merkkiä – "Avainlukon paikka kertoo kaiken auton loogisuudesta"Punainen kääpiö-Fiat kääntää päätLada-harrastaja paljastaa autohistoriansa heikon kohdan – "Yksi Samara minulla oli, neljä päivää"Tämä koira on skootteroinut jo yli 30 000 kilometriä