S-ryhmä korvaa Otto-automaatit uusilla – "Tarjoavat myös 10 euron seteleitä"

SOK:n taloudesta ja hallinnosta vastaava johtaja Jari Annala kertoo, että moni asiakas maksaa edelleen päivittäistavaraostoksensa käteisellä rahalla.

Toni Tervo

S-ryhmän tiloista poistuvien Otto-automaattien tilalle tulee Nosto-käteisautomaatteja. SOK:n taloudesta ja hallinnosta vastaava johtaja Jari Annala kertoo, että Otto-automaatteja aletaan korvata Nosto-automaateilla todennäköisesti syyskuun lopusta lähtien.

– Olemme olleet huolissamme automaattien määrän vähentymisestä erityisesti asiakaspalautteen perusteella, Annala perustelee muutosta.

Käteinen raha on edelleen tärkeä maksuväline asiakkaille. Annalan mukaan S-ryhmän päivittäistavarakaupoissa enemmän kuin joka kolmas asiakas maksaa edelleen käteisellä.

– Asiakkaat reagoivat tietysti meihin päin, jos käteistä ei ole saatavilla, Annala sanoo.

Kaikkien poistuvien Otto-automaattien tilalle tulee Annalan mukaan Nosto-automaatti. Niitä voi tulla Annalan mukaan tulla jopa aiempaa enemmän, sillä Nosto-automaattiyhteistyö Nokas CMS Oy:n kanssa antaa S-ryhmälle mahdollisuuden sijoitella automaatteja oman tahtonsa mukaan.

– Jos asiakaskysyntää on riittävästi, niin silloin voidaan perustaa myös uusia paikkoja, johon automaatti voi tulla, Annala sanoo.

Kuluttajalle ei Annalan mukaan aiheudu lisäkuluja Nosto-automaatin käytöstä.

– Automaatit toimivat kaikkien pankkien korteilla ja niistä saa tuttujen 20 euron ja 50 euron setelien lisäksi asiakkaiden toivomusten mukaisesti 10 euron seteleitä, Annala sanoo.

Käyttäjän sirkku.aalto@media.fi kuva
Sirkku Aalto