Puheenaihe

Arkkipiispa liikuttui Ylen aamuhartaudessa: "Sellainen maa, jota väkivalta ei järkytä ja kosketa, olisi kylmä ja julma"

Arkkipiispa Kari Mäkinen.

Arkisto/Jussi Virkkumaa

Turun siltojen liput laskettiin aamulla puolitankoon Turun puukotusten vuoksi. Kaupunki suruliputtaa lauantain ajan. Sisäministeriö on ohjeistanut kaikkia virastoja toimimaan samoin koko maassa.

Myös arkkipiispa Kari Mäkinen muisti uhreja ja näiden läheisiä lauantain aamuhartaudessa Radio Yle Ykkösessä. Puheessaan arkkipiispa korosti, että perjantain tapahtumista saa ja pitää olla järkyttynyt.

– Sellainen maa ja sellainen kaupunki, jota väkivalta ei järkytä ja kosketa, olisi kylmä ja julma. Tässä maassa, tässä kaupungissa, tässä maailmassa ja tällaisten ihmisten keskellä me elämme. Tämä on ihmisten maailma.

Arkkipiispa kuitenkin muistutti, että surun ja vastausten etsimisen keskelle tarvitaan myös armoa, anteeksiantoa ja toisiamme. Vaikka tekijän ajatusmaailmaan on vaikea eläytyä, "myös tekijä on yksi meistä", Mäkinen korosti ennen hartautta Ylen haastattelussa.

Aamuhartauden voi kuunnella täältä.

Mäkinen osallistui heti perjantai-iltana Turun tuomiokirkossa järjestettyyn ekumeeniseen rukoushetkeen yhdessä tasavallan presidentin Sauli Niinistön kanssa.

Arkkipiispan mukaan uhreja tullaan muistamaan myös sunnuntain jumalanpalveluksissa ympäri maata.

Ainakin kaksi kuoli ja kahdeksan loukkaantui puukotuksissa Turun keskustassa perjantaina. Poliisin mukaan tekijäksi epäilty on kiinni. Poliisi pysäytti miehen ampumalla tätä alavartaloon. Tämä on edelleen sairaalahoidossa.

Lue myös: KRP tutkii puukotuksia terroritekoina – Tekijä Marokon kansalainen, uhreista yksi Italiasta ja kaksi Ruotsista

Sisäministeri kiitti sivullisia rohkeudesta: Paikalla olleet ihmiset osoittivat urheutta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu