Puheenaihe

Ala-asteen oppilailla raju riita Helsingissä – pojan kurkulla pidettiin puukkoa

Kuvituskuva.

Arkisto

Helsingin Meri-Rastilassa kuumenivat koululaisten tunteet rajulla tavalla tiistaina. 

Joukko ala-asteikäisiä koululaisia ajautui Meritorilla sanaharkkaan iltapäivällä neljän pintaan, jolloin yksi oppilaista uhkaili kolmea muuta oppilasta. Vuosaaren Facebook-ryhmässä kerrotaan, miten uhkailija repi ja tönäisi yhden pojista asfalttiin sekä kuristi toista poikaa.

Tähän tilanteeseen tuli uhkailijan veli, joka otti esiin puukon ja uhkaili sillä muita poikia. Yksi pojista lähti karkuun, mutta puukkoa näyttänyt laittoi teräaseen yhden pojan kurkulle ja huusi: "Haluatko kuolla tänään?!"

Oppilaat pääsivät kuitenkin pois tilanteesta. Asiaa selvittämään kutsuttiin poliisi.

Pojat ovat Merilahden peruskoulun 4- ja 5-luokkalaisia. Koulun rehtori Timo Heikkinen vahvistaa kahakan tapahtumat. 

– Vaikka välikohtaus sattuikin kouluajan ulkopuolella, sen osapuolet ovat kuitenkin meidän oppilaitamme. Koulu suhtautuu ilman muuta vakavasti tällaisiin konflikteihin, Heikkinen muistuttaa.

– Nyt jatkotoimet ovat sellaiset, että asia selvitetään perinpohjin. Asianosaiset saavat tukea kuraattorin ja psykologin avulla. Myöhemmin koolle kutsutaan myös oppilaiden vanhemmat. Osa pojista on myös pari päivää poissa koulusta.

Heikkisen mukaan kaikkein tärkeintä on se, että kaikki koulun oppilaat tuntevat olonsa turvalliseksi myös jatkossa.

– Hankalaksi tilanteen tekee se, että tämä sattui kouluajan ulkopuolella. Valitettavasti oppilaiden vapaa-aika ei kuulu koulun toimivallan piiriin, mutta tietenkin teemme parhaamme asian selvittämiseksi.

– Tällainen on aivan poikkeuksellista, sillä koskaan ennen ei oppilaidemme riita ole ajautunut näin vakavaksi, Heikkinen kertoo.

Lue myös aiempi uutinen Helsingin koulujen turvallisuuskäytännöistä, jossa kerrottiin, että kouluissa tapahtuu sisäisiä uhkatilanteita aiempaa enemmän

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Hätäpainikkeet halutaan kouluihin Turussa – Helsinki ei näe tarvetta2.9.2017 12.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu