HIFK kunnioittaa ex-legendaansa – voitti myös kolme Stanley Cupia

HIFK

Helsingin IFK kohtaa keskiviikkona jääkiekon SM-iigassa HPK:n. Ottelu juhlistaa samalla omalta osaltaan seuran 120-vuotiasta historiaa ja on teemaottelu, jonka aiheena on legendaarinen Carl Brewer.

Brewer pelasi HIFK:ssa vain yhden SM–sarjakauden 1968–1969, mutta jätti ikuisen jäljen seuraan ja suomalaiseen jääkiekkoon. Brewer istutti HIFK:hon kanadalaisen pelityylin, mistä seura tunnetaan vielä tänäkin päivänä. 

Brewer takasi HIFK:lle myös seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden. Sen jälkeen helsinkiläisseura on voittanut vielä kuusi mestaruutta lisää.

– Kyllä siinä tuli sellainen tunne, että saa olla jonkun suuren ympärillä, kun katsoi sitä toimintaa ja sitä kunnioitusta, mitä muilta ihmisiltä tuli. Tuntui jotenkin siltä, että olisi itsekin ollut jotenkin vahvemmassa asemassa, Brewerin aikoihin IFK:ssa pelannut Harri Rindell muistelee HIFK:n sivuilla. 

Brewer menehtyi elokuussa 2001. Hän palasi IFK:n vuoden jälkeen vielä takaisin NHL:ään ja lopetti uransa kauteen 1979–1980. Hän voitti urallaan kolme Stanley Cupia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sport Content