Asuminen

Ristikkokadun nimeä esitetään muutettavaksi Helsingissä – "Ei nosta vangin mielialaa"

Kuvituskuva

Arkisto

Hermannissa Sörkan vankilaan johtavan Ristikkokadun nimi halutaan muuttaa. Aiheesta on laatinut valtuustoaloitteen René Hursti (vas.) jonka mukaan Ristikkokatu tulisi muuttaa Uuden alun kaduksi.

Perusteluina kerrotaan muun muassa, että "ihminen tullessaan Helsingin vankilaan ns. Sörkan vankilaan suorittamaan rangaistustaan yhteiskunnalle on valinnan edessä", jatkaako vanhaa kaavaa vai aloittaa ns. uudestaan.

Hursti ja allekirjoittaneet 22 muuta valtuutettua katsovat, että kun henkilö on vapautunut vankilasta, hänelle on mieltä nostattavampaa kävellä "Uuden alun katua" kuin Ristikkokatua. Hursti jäi kevään vaaleissa varasjalle.

Kaupunginhallituksen mukaan Helsingin vakiintuneita ja paikallishistoriallisesti merkittäviä paikannimiä ei tule muuttaa ilman perusteltua, esimerkiksi pelastusturvallisuuteen liittyvää tarvetta.

Tällaisia pakottavia syitä ei Ristikkokadun kohdalla ole ilmennyt. Lisäksi vakiintuneen kadunnimen muuttaminen aiheuttaisi kadun asukkaille ja yrityksille kustannuksia, pitkäaikaista sekaannusta ja haittaa.

Ristikkokadun ympäristössä on myös viime huhtikuussa tullut voimaan asemakaava, jossa osoitettiin useita vanhoja puurakennuksia asunnoiksi. Alueella on näin ollen kymmeniä uusia asukkaita, jotka vastikään ovat ottaneet uuden osoitteensa käyttöön. Kadun asukkailta ei ole tullut palautetta tai muutostoiveita kadunnimeen liittyen.

Kaupunginhallitus esittää, että kaupunginvaltuusto katsoo René Hurstin aloitteen loppuun käsitellyksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Vankilaan voi nyt lähettää sähköpostia – tällaisia viestejä Helsingin vankilassa tuomiotaan istuva Tuomo saa21.2.2016 09.15
Lavalla nähdään kahdeksan miestä Sörkan vankilasta24.2.2016 21.10
Arman Alizad sai etälamauttimesta – se ei ollut kuitenkaan pahinta vankilassa 6.4.2016 06.40
Veli-Matti surmasi nukkuvan vaimonsa ja opiskelee nyt puutarhuriksi – "Kadun tekoani loppuun asti" 5.7.2017 06.50
Juhan, 47, kierre alkoi poikakodista – "Vankila ei lopeta mitään"15.2.2017 06.05
Vankilan työntekijä tuomittiin virkavelvollisuuden rikkomisesta – MTV: ensikertalainen joutui pahoinpidellyksi virheellisen sijoituksen takia 24.6.2017 10.33
Sörkan vankilassa tarjotaan islamilaisille rukousmattoa18.10.2014 05.50
Rane narauttaa vankeja huumeista viikoittain – "90 prosenttia vangeista on riippuvaisia"5.6.2016 08.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Asuminen

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu