Metrossa koeajoja Espoon puolelle – "Junat tarkastetaan Ruoholahdessa, jotta matkustajia ei jää kyytiin"

Penkin alle on turha piiloutua päästäkseen ensimmäisenä matkustajana Espoon-metroon, sillä vaunut tarkistetaan. HKL painottaa, että on ehdottoman tärkeää, että kaikki matkustajat poistuvat junasta Ruoholahdessa.

Arkisto/Päivi Tuovinen

HKL kertoi tänään, että metro kulkee Espooseen aikaisintaan lokakuun puolivälissä. Torstaista lähtien tehdään kuitenkin koeajoja Espoon puolelle.

HKL painottaa, että matkustajien on poistuttava junasta Ruoholahdessa. Salamatkustuksen ehkäisemiseksi junat tarkistetaan Ruoholahdessa.

Torstaina ajetaan aikataulunmukaisin ajoin Ruoholahdesta länteen länsimetron rataosuudelle. Koeajolla testataan aikataulun pitävyyttä ja kuljettajien vuoronvaihtojen toimivuutta.

Sekä Vuosaaresta että Mellunmäestä lähtevät junat ajavat koeajopäivinä Ruoholahteen asti matkustajaliikennettä.

Siitä eteenpäin junat jatkavat tyhjinä länsimetron puolelle, kääntyvät takaisin ja jatkavat jälleen Ruoholahdesta Vuosaareen ja Mellunmäkeen matkustajaliikenteessä.

Kyse on nyt ensimmäisestä normaalia liikennöintiaikataulua noudattavasta koeajosta koko metrolinjalla.

– Järjestämme muutamia tämän kaltaisia koeajoja syyskuun aikana. Koeajoa tarvitaan, jotta saamme totuudenmukaista tietoa liikenteen toimivuudesta, kertoo HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.

Koeajon ei ennakoida vaikuttavan metron aikatauluihin matkustajaliikenteessä nykymetron osuudella. Näkyvänä erona matkustajille koeajopäivänä on se, että samalla koekäytetään uusia laiturinäyttöjä.

Lue myös: Länsimetro valmis liikenteeseen lokakuun puolivälissä

Lue myös uusin juttu: Länsimetrokokeilu sekoitti liikenteen 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Kaisa Paastela kuva
Kaisa Paastela