Nuoret perustavat yrityksiä ennätystahtiin

Etenkin nuoret perustavat nyt entistä enemmän yrityksiä.

Anton Soinne

Uusyrityskeskusten kautta perustettavien yritysten määrä kasvoi alkuvuoden aikana. Yrityksiä perustettiin 3 933, kuusi prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Eniten yrityksiä perustivat 26­–30-vuotiaat.

− On todella hienoa, että nuoret luovat itselleen työtä yrittäjyyden kautta aivan erilaisella innolla kuin ennen, Uusyrityskeskusten toimitusjohtaja Jari Jokilampi kehuu.

− Yrittäjyydestä on tullut viime vuosina entistä trendikkäämpää, ja Suomessa on monia hienoja yrityksiä, jotka toimivat varmasti esikuvina nuorille, hän toteaa.

Uusia asiakkaita oli tarkastelujaksolla viisi prosenttia vähemmän kuin vuonna 2016. Jokilammen mukaan ilmiö on normaali.

− Kun yleinen taloustilanne kohenee, asiakkaita on vähemmän ja perustettuja yrityksiä enemmän. Näyttää siis yhä vahvemmin siltä, että epätoivo työmarkkinoilla on väistymässä ja neuvontaan tullaan entistä parempien yritysideoiden ja yrittäjävalmiuksien kanssa, hän iloitsee.

Suomen Uusyrityskeskukset ry on yksityisen ja julkisen sektorin yhteistoimintajärjestö, jonka tarkoituksena on edistää uuden yritystoiminnan syntymistä Suomessa.

Käyttäjän laura.pohjanpalo@media.fi kuva
Laura Pohjanpalo