Puheenaihe

Oikeus kumosi Jätkäsaaren Bunkkeri-päätöksen – piti tulla uimahalli ja koulun liikuntatiloja

Hallinto-oikeuden mukaan Bunkkerista tehty hankinta ei ollut julkinen hankinta.

B & M Oy

Helsingin kaupunki on kärsinyt takaiskun Jätkäsaaren Bunkkerin kehittämisessä.

Helsingin hallinto-oikeus kumosi Helsingin kaupunginvaltuuston toukokuussa 2016 tekemän päätöksen. Päätöksellä valtuusto oli oikeuttanut kaupungin tekemään SRV Rakennus Oy:n kanssa sopimuksen Bunkkerin toteutuksesta ja kiinteistöstä. Hallinto-oikeuden mukaan hankintaprosessi on ollut virheellinen.

Valtuuston päätöksestä tehtiin kunnallisvalitus, jossa vaadittiin Bunkkerin asuin- ja liiketilojen rakennusoikeuden myymisen kumoamista. Asuntojen lisäksi Bunkkeriin on suunniteltu liikuntatiloja ja uimahalli, joita kaupunki vuokraisi.

Helsingin kaupunki on kilpailuttanut hankkeen kokonaisuudessaan julkisista hankinnoista annetun lain mukaisesti, koska kaupunki on katsonut, että hankkeen päätarkoituksena on ollut liikuntatilojen ja uimahallin rakentaminen kaupungin käyttöön, eikä kiinteistön ja rakennusoikeuden myyminen SRV Rakennus Oy:lle.

Kiinteistökaupan on katsottu olevan jakamaton osa koko hanketta. Hallinto-oikeus ei kuitenkaan tulkinnut hankintaa julkiseksi hankinnaksi, kuten kaupunki oli valmisteluprosessissaan tehnyt.

Liikuntatilojen ja uimahallin on tarkoitus palvella koko eteläistä Helsinkiä ja toimia viereisen Jätkäsaaren peruskoulun liikuntatiloina. Kaupunki etsii ratkaisua, jotta koululle löydetään väliaikaiset liikuntatilat sekä tapaa toteuttaa pysyvät liikuntatilat ja uimahalli Bunkkeriin.

Kaupungilla on halutessaan mahdollisuus vielä valittaa päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Helsingin Uutiset kertoi huhtikuussa, että tehty valitus lykkää Bunkkerin valmistumista. Jo tuolloin asialla oli kiire, sillä Jätkäsaaren vuonna 2019 aloittavan peruskoulun liikuntatilat on suunniteltu rakennukseen, eikä koululle tule omia liikuntatiloja lainkaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Jätkäsaaren Bunkkerille heltisi rakennuslupa – sisälle tulee uimahalli16.5.2017 20.40
Valitukset viivästyttävät Bunkkerin rakentamista – miten käy koulun liikuntatilojen?27.4.2017 11.31
Valtuusto löi nuijan pöytään: Jätkäsaaren Bunkkeri myytiin – hinta 22,7 miljoonaa12.5.2016 09.34

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu