Puheenaihe

Mielipide: Suositulle paikalle Hermanniin on tehty tarkoituksella sakkorysä

Kirjoittaja toivoo, että pysäköintikielto merkittäisiin selkeästi.

Arkistokuva

Sakot omasta mielestään perusteetta saanut mies avautuu Helsingin Uutisten Lukijan areena -palstalla. Alla parkkialueen epäselviä merkintöjä soimaava kirjoitus kokonaisuudessaan. 

Kävin lauantaina kierrätysfestareilla Sörnäisissä.

Teurastamon pihalla oli kohtuullisesti pysäköintitilaa. Ohjeet pysäköinnistä kiinteistön alueella oli mielestäni tarkoituksellisesti laadittu epäselviksi. Pysäköintiehdot eivät täysin selvinneet autoilijalle yhdellä lukemisella, vaan ne oli mahdollista ymmärtää myös väärin.

Maksan sakon, koska en jaksa kinata asiasta."

Kiinteistön omistaja oli tehnyt sopimuksen yksityisen pysäköinninvalvojayrityksen kanssa ja luonut aivan tarkoituksella selvän sakkorysän käyttämällä mielestäni tarkoitukseen sopimatonta liikennemerkkiä.

Pihalla oli sininen P-merkki, mutta siitä huolimatta pysäköinti vaikutti kuitenkin olevan kiellettyä kaikkina vuorokaudenaikoina. Useat autoilijat tulkitsivat P-merkin niin, että se kieltää vain yli 24 tuntia kestävän pysäköinnin. Tämä ymmärtämättömyys maksoi minulle 60 euroa. Maksan sakon, koska en jaksa kinata asiasta.

Oikea merkki olisi mielestäni pysäköinnin kieltävä merkki asianomaisine lisäkilpineen. Silloin mainitsemaani epäselvyyttä ei olisi ollut.

Voi olla, että tulkintani on väärä, mutta samalla todennäköisyydellä voin olla oikeassa.

Sven Liljeström

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu