Liikenne

Kalasataman ja Pasilan välille suunnitellaan ratikkaa – vaatii raiteet Vallilanlaaksoon

Karttakuva radan linjauksesta Vallilanlaaksossa. Rata kulkisi Vallilan siirtolapuutarhan sivuitse vanhan satamaradan paikalla.

Helsingin kaupunki/kaupunkiympäristön toimialan karttakuva

Kalasataman ja Pasilan välille on tulossa raitiotieyhteys, jonka vuoksi Vallilanlaaksoon suunnitellaan nyt raiteita. Ne kulkisivat entisen satamaradan paikalla.

Raitiotien viereen on suunnitteilla pyöräliikenteen baanayhteys Mäkelänkadun ja Hermannin rantatien välille. Ratikka kulkee Vallilanlaaksosta edelleen Hermannin rantatietä Kalasatamaan.

Vireillä oleva asemakaavan muutos koskee Vallilanlaakson käytöstä poistunutta junarata-aluetta, Vallilanlaakson puistoa ja Mäkelänrinteen uintikeskuksen puiston puoleista reunaa. Tarkoitus on esitellä asemakaavaluonnos kaupunkiympäristölautakunnalle ensi vuoden alussa.

Ratikka kulkisi Vallilanlaaksossa ns. nurmiradalla, jossa ratalinja sopeutuu puistoympäristöön ja haittaa mahdollisimman vähän alueen käyttöä. Ajoneuvoliikennettä ei sallita. Raitiotien ylityskohtia on kolme. Pysäkit tulevat Mäkelän kadun risteyksen yhteyteen sekä Hämeentien sillan alle.

Vilkas pyöräliikenne siirretään Hevoshaanpolulta radan viereiselle baanalle, ja edelleen Kumpulantaipaleelle, jolloin puiston ytimen turvallisuus ja käyttömahdollisuudet paranevat.

Uusi raitiolinja tarjoaa joukkoliikenneyhteyden Pasilasta Kumpulan kampusalueelle ja Kalasatamaan. Raitiolinjalta on hyvät vaihtoyhteydet Pasilassa juniin, Kalasataman keskuksessa metroon sekä Kalasataman Nihdissä Kruunusillat-pikaraitiotiehen.

Vallilanlaakson rata mahdollistaa myös pikaraitiotien toteuttamisen. Tämä osuus on osa yliopistokampuksia yhdistävän ns. Tiederatikan linjausta. Tiederatikka kulkee Otaniemestä Viikin kautta Myllypuroon.

Helsingin raitiotieliikenteen yleissuunnitelmaa ja siihen liittyviä asemakaavaluonnoksia esitellään asukastilaisuudessa tiistaina 10. lokakuuta klo 17.30−19.30 info- ja näyttelytila Laiturilla (Narinkka 2).

Kaava- ja liikennesuunnitelmaluonnoksiin voi tutustua verkkosivuilla 2.10.–27.10. osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat tai Laiturin asiakaspalvelussa. Mielipiteet valmisteluaineistosta pyydetään esittämään viimeistään 27. lokakuuta, sähköpostiosoite on helsinki.kirjaamo@hel.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Mäkelänrinteeseen uusi 50-metrinen allas ja urheiluhalli – Vallilaan luvassa iso myllerrys14.4.2017 13.15
Joukkoliikenne puskee taas Vallilanlaaksoon31.3.2014 16.00
Vallilanlaakso mietitään uusiksi28.3.2013 16.07
Vallilaan uusi urheiluhalli – vanhasta junatunnelista suunnitellaan juoksurataa11.11.2016 09.39

Etusivulla nyt

Uusimmat: Liikenne

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu