Puheenaihe

Sininen tulevaisuus ja Perussuomalaiset syyttelevät toisiaan kiusanteosta – HS: "Naisia haukutaan suvakkihuoriksi"

Simon Elo ja Timo Soini ovat mukana Sinisessä tulevaisuudessa.

Seppo Korkman / Arkistokuva

Tällä hetkellä numerot näyttävät Siniselle tulevaisuudelle ankeilta, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Siniset eivät ole pystyneet keräämään kannattajakortteja niin nopeasti kuin toivoivat. Odotettua vähemmän kunnanvaltuutettuja on siirtynyt sinisten riveihin. Siniset uskovat, että tilanne muuttuu, kun puolue saadaan rekisteröityä.

Helsingin Sanomien mukaan ryhmältä puuttuu 400 kannattajakorttia.

Perussuomalaiset ja Sininen tulevaisuus syyttelevät toisiaan. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon syytti viikko sitten puoluevaltuustossa sinisten kannattajia, jotka eivät ole eronneet puolueesta, "kieroilusta, epärehellisyydestä ja kiusanteosta". Halla-ahon mukaan sinisten kannattajakortin allekirjoittaminen on riittävä syy Perussuomalaisista erottamiseen.

Sinin tulevaisuus syyttää perussuomalaisia häirinnästä ja systemaattisesta lokakampanjoinnista. Sinisen tulevaisuuden kansanedustaja Matti Torvisen mukaan Hommafoorumilla seurataan tarkasti sinisiin loikanneita.

– Naisia haukutaan suvakkihuorikisi, Torvinen sanoo Helsingin Sanomille.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo arvioi lehdelle, että siniset yrittävät laittaa omat epäonnistumisensa muiden syyksi. Sinisen tulevaisuuden kansanedustajien Tiina Elovaaran ja Torvisen mukaan perussuomalaisia kohtaan tunnettu pelko on vähentänyt halua lähteä sinisten matkaan.

Ryhmien keskinäisistä riidoista huolimatta tutkijat ovat epäileväisiä sinisten tulevaisuudesta. Heidän mukaansa siniset eivät ole pystyneet erottautumaan muista puolueista.

Lue koko juttu täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu