Puheenaihe

Pitäjänmäessä 16-vuotiaan raiskanneelle miehelle pitkä tuomio

16-vuotiaan tytön Pitäjänmäellä heinäkuussa raiskanneelle luettiin tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa pitkä tuomio. Kuvituskuva.

Marko Kekki

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Pitäjänmäellä heinäkuussa tapahtuneesta nuoren naisen raiskauksesta epäillyn miehen pitkään vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeus tuomitsi tiistaina 25-vuotiaan Athir Taleb Khumais Al-Khazrajin törkeästä raiskauksesta kolmeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen ja määräsi tuomitun maksamaan uhrilleen 9 500 euron korvaukset henkisistä ja fyysisistä kärsimyksistä.

16-vuotias tyttö oli 7. heinäkuuta lähtenyt kävelemään Pitäjänmäen juna-asemalta kotiaan kohti metsikön läpi kello 21:n jälkeen.

Tuomittu oli lähtenyt pyöräänsä taluttaen kävelemään tytön perään ja tarjonnut tupakkaa. Uhri ja tuomittu olivat polttaneet yhdessä savukkeet. Mies oli tämän jälkeen kysynyt, missä tyttö asui, kuinka vanha tämä oli ja keitä kotona sillä hetkellä oli.

Osa keskustelusta oli käyty suomeksi ja osa englanniksi.

Tämän jälkeen vastaaja oli alkanut suudella tyttöä väkisin ja ottanut tätä ranteesta kiinni alkaen vetää tyttöä metsikköön. Tuomittu oli metsässä laittanut kätensä tämän housuihin sekä purrut tyttöä rinnoista ja kaulasta sekä raiskannut tämän.

Tuomittu seurasi tyttöä teon jälkeen vielä ainakin kodin alaovelle.

Kotiin päästyään tyttö oli ollut hysteerinen ja itkuinen sekä kertonut tapahtuneesta. Tyttö vietiin vielä saman illan aikana sairaalaan.

Helsingin Uutiset kertoi tapauksesta viimeksi syyskuussa. Kihlakunnansyyttäjä Eija Velitski vaati miehelle vähintään neljän vuoden vankeusrangaistusta törkeästä raiskauksesta.

Tuomittu kiisti oikeudessa kaiken ja kertoi lähes päinvastaisen tarinan.

Miehen mukaan kanssakäyminen oli tapahtunut yhteisymmärryksessä ja molempien suostumuksella. Miehen mukaan tyttö oli ollut suorastaan aloitteellinen ja hän itse oli ollut suorastaan ihmeissään tytön alkaessa riisua hänen housujaan.

Oikeuden mukaan kirjalliset todisteet, uhrissa olleet vammat ja dna-näytteet tukivat tytön kertomaa.

Oikeus ei pitänyt uskottavana, että tapahtumat olisivat edenneet yhteisymmärryksessä, puhumattakaan tytön aloitteesta, kuten tuomittu oli kertonut.

Käräjäoikeus ei pitänyt johdonmukaisena eikä todennäköisenä, että 16-vuotias tyttö olisi savukkeen poltettuaan ja vain lyhyen keskustelun jälkeen ryhtynyt avoimella paikalla ensin oma-aloitteisesti suutelemaan ja halaamaan täysin ventovierasta miestä sekä tämän jälkeen tien reunan tuntumassa avannut tämän housut ja ollut yhdynnässä miehen vain ihmetellessä tilannetta.

Oikeus piti tekoa törkeänä. Teko oli kohdistunut täysin tuntemattomaan henkilöön yllättäen ja nöyryyttävällä tavalla ulkona metsässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu