"Mä tapan sut vielä" – neljä poikaa hakkasi lipuntarkastajan

Kuvituskuva.

Sauvo Jylhä

HSL:n lipuntarkastaja joutui vaaralliseen tilanteeseen bussissa, kun neljän nuoren porukka pahoinpiteli hänet.

Asiaa alkuvuodesta käsitelleen Helsingin käräjäoikeuden mukaan tilanne sai alkunsa, kun nais- ja miestarkastaja nousivat Helsingissä bussiin tarkastamaan matkalippuja.

Bussin takaosassa ollut naistarkastaja pyysi neljää nuorta näyttämään matkalippujaan. Nuoret alkoivat kuitenkin käyttäytyä uhkaavasti ja muun muassa huusivat ja kiroilivat tarkastajalle.

Bussin etuosassa ollut miestarkastaja kertoi käräjäoikeuden pääkäsittelyssä huomanneensa, että naistarkastajalla oli ongelmia ja lähti tämän avuksi. Kaikilla nuorilla ei ollut matkalippuja ja lippuja myös vaihdeltiin nuorten kesken.

Miehen mukaan kesken kaiken yksi nuorista nousi ylös ja yritti lyödä häntä päähän. Lyönti ei osunut, jolloin tarkastaja työnsi nuoren taaksepäin.

Samassa muutkin nuoret nousivat ja kävivät tarkastajan kimppuun.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan miestarkastajaa lyötiin ja potkittiin useita kertoja ympäri vartaloa. Lisäksi hänen kaulaansa painettiin penkin tankoa vasten.

Lopulta tarkastaja kaadettiin lattialle, jolloin yksi nuorista istui tämän päällä. Tarkastaja kertoi pääkäsittelyssä, että nuori painoi häntä kaulasta ja sanoi "mä tapan sut vielä".

Naiskollega yritti soittaa tilanteessa poliisilla, jolloin hänen matkapuhelimensa potkaistiin kädestä pois ja se lensi lattialle.

Pahoinpitelytilanne päättyi vasta poliisien paikalle tuloon.

Kaksi nuorista pakeni linja-autosta ennen poliisin tuloa. Toiset kaksi otettiin kiinni bussista.

Tapahtuneen jälkeen pahoinpidelty tarkastaja otti lopputilin, koska ei uskaltanut tehdä enää kyseisiä töitä.

Helsingin käräjäoikeus katsoi tuomiossaan neljän nuoren syyllistyneen sekä järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen että pahoinpitelyyn. Tuomituista kolme oli tekohetkellä 17-vuotiaita. He saivat kolme kuukautta ehdollista vankeutta. Neljäs tuomittu oli 18-vuotias. Hän sai neljä kuukautta ehdollista vankeutta.

Nuoret kiistivät pääosin teot käräjäoikeudessa.

Pahoinpitely tapahtui heinäkuussa 2015.

Asia eteni myös Helsingin hovioikeuteen, kun yksi tuomituista haki muutosta käräjäoikeuden tuomioon. Hän kuitenkin peruutti valituksensa viime syyskuussa.

Lopulta hovioikeus vahvisti tällä viikolla, että käräjäoikeuden tuomio jää voimaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Riikka Jokinen

Ota yhteyttä