Niklas Herlin, 53, on kuollut – "Otamme syvästi osaa omaisten suruun"

Niklas Herlin teki pitkän uran toimittajana.

MTV:n uutisvideo

Kustantaja Niklas Herlin on kuollut 53-vuotiaana, tiedottaa Alma Media. 

Niklas Herlin toimi Alma Median Oyj:n hallituksen jäsenenä vuodesta 2013. Vuosina 1987–1996 hän toimi Kauppalehden toimittajana ja uutispäällikkönä. Herlin työskenteli myös Ilta-Sanomissa.

Herlin toimi myös yhteiskunnalliseen keskusteluun erikoistuneen digitaalisen uutis-ja blogipalvelu Uuden Suomen hallituksen puheenjohtajana ja pääomistajana vuosina 2007–2016. 

Lue myös: Näin kollega muistelee Herliniä – "Kehitysvammaiset lähellä sydäntä"

Lisäksi Herlin oli Mariatorp Oy:n hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2005. Mariatorpin ja Niklas Herlinin henkilökohtainen omistus Alma Median osakkeista on 19,4 prosenttia.

Herlin oli myös kustannusosakeyhtiö Teoksen omistaja.

– Niklas Herlinillä on ollut merkittävä rooli suomalaisen mediakentän kehittäjänä, laadukkaan journalismin puolestapuhujana ja kantaaottavana kolumnistina. Otamme syvästi osaa omaisten suruun ja kiitämme Niklas Herlinin tekemästä merkittävästä työstä yhtiömme hyväksi, Alma Median hallituksen puheenjohtaja Harri Suutari sanoo tiedotteessa.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Herlin menehtyi äkilliseen sairauskohtaukseen Ranskan Nizzassa tiistaina illalla.  Herlinillä oli Nizzassa asunto.

Niklas Herlin on yksi Koneen hallituksen pitkäaikaisen puheenjohtajan Pekka Herlinin viidestä lapsesta. Niklas Herliniltä jäi kaksi lasta, tyttö ja poika.

Herlinillä oli koti Helsingin Töölössä ja hän oli tuttu näky muun muassa Töölöntorilla.

Talouslehti Forbesin vuotuisen listauksen mukaan Herlinin omaisuus oli vuonna 2017 noin 1,4 miljardia dollaria.

 

Written by:

Riikka Jokinen

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Kollega muistelee Niklas Herliniä: Hän halusi pärjätä itsellisenä – "Kehitysvammaisten asiat olivat lähellä sydäntä"