Helsingin mysteeribanaaneja tutkitaan laboratoriossa – "Toki olisi hyvä, jos jättäjä ilmoittautuisi itse"

Joku on jättänyt banaaneja kuukauden ajan Pohjois-Helsingissä sijaitsevaan leikkipuistoon. Nyt banaaneja tutkitaan laboratoriossa myrkkyjen varalta.

Etelä-Suomen Media

Poliisi on toimittanut Pohjois-Helsingissä sijaitsevaan leikkipuistoon ilmestyneitä banaaneja tutkittavaksi vierasperäisten aineiden varalta.

Rikoskomisario Pekka Seppälä arvelee laboratoriotutkimusten kestävän viikon, korkeintaan pari.

Ennen tutkimustuloksia poliisi ei paljasta leikkipuiston sijaintia, koska läheiselle päiväkodille halutaan antaa työrauha.

– Tässä on nyt kyse ennen kaikkea turvallisuuden tunteesta, jota emme halua järkyttää ennen kuin tiedämme varmuudella, onko siihen aihetta, Seppälä sanoo.

– Kyseisen päiväkodin henkilökunta on informoinut lasten vanhempia, mutta suuremman yleisön ei tarvitse tietää sijaintia tässä vaiheessa.

Rikoskomisario sanoo asian muuttuvan siinä vaiheessa, jos banaaneista löytyy jotain epäilyttävää. Jos laboratoriotutkimuksissa ilmenee banaanien sisältävän ihmiselle haitallisia aineita, edessä on rikostutkinta.

– Siinä tapauksessa tulemme toden teolla etsimään banaanien jättäjää. Toki olisi hyvä, jos hän ilmoittautuisi itse, Seppälä sanoo.

Hän sanoo toivovansa, että kyseessä on hyväntahtoinen ele, mutta varautuvansa myös pahantahtoisuuteen.

– Meitä ihmisiä kun on niin moneen junaan, ja osa on jäänyt asemalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Crista Lassfolk-Feodoroff

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Kuka on jättänyt helsinkiläiseen leikkipuistoon banaaneja viikkotolkulla? – poliisi tutkii kiellettyjen aineiden varalta