Nyt saa valittaa – oliko peruna kakkoslaatua vai leipä huonoa?

Nyt saa valittaa kauppatavasta, onko elintarvikkeen laatu ja hinta kohdillaan. MTK kerää palautetta.

Ulla Mether

Tuntuiko kauppatapa epäreilulta? Peruttiinko toimitus, vai todettiinko, että hyvä peruna olikin kakkoslaatua? Oliko hinta alempi kuin sovittu? Etkö saanut kirjallista sopimusta? MTK kerää nettipalautetta epäreiluista kauppatavoista.

MTK on avannut nettisivuilleen ”postilaatikon”, johon voi anonyymisti jättää viestin kokemastaan epäreilusta kauppatavasta. Viestejä voivat jättää niin maatalousyrittäjät kuin leipurit tai muut elintarvikeketjun toimijat. Myös elintarviketeollisuuden edustajat voivat jättää viestin. Jos haluaa viestiin vastauksen, voi jättää yhteystietonsa.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on tehnyt useita selvityksiä elintarvikeketjun toimivuudesta, ja niissä on löydetty useita epäkohtia. MTK haluaa nyt seurata tilanteen kehittymistä.

Epäreilut kauppatavat vahingoittavat elintarvikeketjun toimivuutta. Sekä Suomessa että EU:ssa on ryhdytty toimiin tilanteen korjaamiseksi. Euroopan komissio miettii toimintaa ja Suomessa on asetettu työryhmä pohtimaan elintarvikemarkkinalakia. Nettipalaute ei kuitenkaan ole sidoksessa meneillään oleviin lainsäädäntöhankkeisiin vaan tulee olemaan auki toistaiseksi.

Linkki postilaatikkoon: https://www.mtk.fi/maatalous/epareilu/fi_FI/epareilu/

Written by:

Tarja Heikkonen

Ota yhteyttä