"Typerät hommat" eivät Ossia, 39, kiinnosta – HS: Mies on vältellyt töitä koko aikuisikänsä

Ossi Nymanin mukaan yhteiskunnan tulisi maksaa kansalaispalkkaa eli vastikkeetonta rahaa. Nyman on joutunut kikkailemaan työvoimatoimiston kanssa, koska ei halua mennä töihin.

Anton Soinne / Arkisto

Työtön Ossi Nyman, 39, kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että hän on koko aikuisikänsä taistellut työkkärin kanssa ja yrittänyt pysyä pois töistä. Töitä olisi, mutta Nyman ei halua tehdä omasta mielestään typeriä hommia. Hän kertoo lehdelle haluavansa kuitenkin nostaa työmarkkinatukea ja antaa konkreettisia vinkkejä, kuinka työtön voi karttaa työvoimatoimiston hänelle osoittamia työpaikkoja.

Nyman saakin tukea 518 euroa kuukaudessa. Hän on muuttanut Helsinkiin puolitoista vuotta sitten ja asuu Haagassa.

Aiemmin Nyman kulutti aikansa lähinnä työvoimatoimiston kanssa "taiteiluun", mutta nykyisin hän kirjoittaa kirjoja. Nyman kertoo Helsingin Sanomissa, että pyrkii joka aamupäivä kirjoittamaan liuskan verran tekstiä, jotta voi pitää loppupäivän vapaata.

Nymanin mielestä on merkittävä ihmisoikeusloukkaus, että ihmisiä pakotetaan töihin. Nyman sanoo lehdelle, että yhteiskunnan tulisi maksaa ihmisille kansalaispalkkaa, jotta nämä voisivat itse päättää tahtovatko mennä töihin.

Helsingin Uutiset uutisoi vähän aikaa sitten, että yhä useamman asuminen Helsingissä maksetaan kokonaan verovaroin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Kaisa Paastela

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Kela maksaa 12 600 kodin asumiskulut kokonaan Helsingissä – "Luku on hirveän iso ja näyttää vain kasvavan"Työkkäri selittää tylyä tekstariaan – "Haluamme varoitella ennakkoon"12 700 suomalaista saa ikävää luettavaa – tuki uhkaa katketa kokonaan