Puheenaihe

Hallitus peruu kiinteistöverojen pakkokorotukset – ”Tärkeä etenkin Helsingille ja Espoolle"

Timo Harakka on SDP:n veroasiantuntija.

Johanna Erjonsalo

Hallitus on päättänyt vetää takaisin esityksensä kiinteistöverojen alarajojen pakkokorotuksista.

Pääoppositiopuolue SDP iloitsee ratkaisusta. Kansanedustaja Timo Harakka (sd.) sanoo, että hallitus taipui kuuntelemaan opposition kritiikkiä.

Mikäli hallituksen esitystä olisi viety eteenpäin olisi kuntien kiinteistöverotus kiristynyt tuntuvasti. Kunnilla ei olisi ollut mahdollisuutta joustaa, vaan alarajan nosto olisi kiristänyt verotusta yhteensä 170 kunnassa.

Tämä olisi Harakan mukaan nostanut asumisen hintaa pääkaupunkiseudulla entisestään, mikä taas heikentäisi työllisyyttä ja yrittämisen edellytyksiä.

Helsingin Sanomien mukaan hallituspuolueiden ykkösministerit perustelivat korotuksesta luopumista sillä, että ensi vuoden tavoitteet kiinteistöveron tuotoksi on jo saavutettu. Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan verojaosto hyväksyi kärkiministerien esityksen tuoreeltaan tiistaina.

Harakan mukaan hallitus oli vielä tiistaiaamun verojaoston kokouksen alkaessa epätietoinen, pysyykö se veronkorotustensa takana. Samoin oli epäselvää, korotetaanko veron ylärajoja – siis enimmäismäärää, jota kunnat voivat periä.

Harakka katsoo, ettei yksikään kunta käytännössä tarvitsisi enimmäismäärän korotusta, kun nykyisinkin nostovaraa on yllin kyllin.

– Ylärajan nosto on tarpeeton säädös, jota SDP esitti hylättäväksi norminpurkamisen merkeissä, toteaa Harakka tiedotteessa.

– Vaarallinen esitys torjuttiin, jäljelle jäi vain tarpeeton esitys, hän summaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu