Puheenaihe

Pääministeri Sipilä reagoi kohuväitteeseen – "Insinöörin mielikuvitus ei riittänyt"

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.)

Arkisto / Johanna Erjonsalo

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kiistää toimittaja Lauri Nurmen väitteen, jonka mukaan pääministeri ei puhunut totta eduskunnassa, kun kansanedustajat keskustelivat hallituksen pohjan muutoksesta viime kesäkuussa perussuomalaisten hajoamisen jälkeen.

– Insinöörin mielikuvitus ei riittänyt etukäteen ennakoimaan PS:n hajoamista kahteen puolueeseen. Eduskunnassa 19.6 sanomani pätee, Sipilä kommentoi Twitterissä tiistaina.

Sipilä on parhaillaan vierailulla Kolumbiassa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on kyseenalaistanut Sipilän aseman pääministerinä Nurmen kirjassa esitettyjen väitteiden pohjalta. Halla-aho kommentoi asiaa Facebookissa tiistaina.

Myös muissa oppositiopuolueissa Nurmen kirjan väitteitä on pidetty vakavina. Sipilää on arvostellut muun muassa vasemmistoliiton Li Andersson sekä vihreiden Ville Niinistö.

Toimittaja Lauri Nurmi kertoo tänään ilmestyneessä kirjassaan, että Juha Sipilä oli lähes reaaliajassa informoitu, kun soinilais-terholaiset panivat täytäntöön suunnitelmansa puolueen hajottamisesta kun Halla-aho oli valittu PS:n puheenjohtajaksi.

Nurmen mukaan Sipilä ei puhunut totta eduskunnalle leimatessaan "mielikuvitustarinoiksi" väitteet, että hallituksen piirissä olisi ollut jokin suunnitelma Halla-ahon voiton ja perussuomalaisten hajoamisen varalta.

Nurmen mukaan Sipilä pelasi myös silkkaa poliittista teatteria, kun hän tiistaina 13.6. lensi hallituksen erokirje taskussaan itse ohjaamallaan pikkujetillä Helsingistä Turkuun tarkoituksenaan jatkaa sieltä autolla Kultarantaan presidentti Sauli Niinistön luo.

Lauri Nurmi tarkensi tiistaina kirjan julkistamistilaisuudessa Helsingissä, että "lukuisat lähteet" keskustapuolueen sisältä ovat kertoneet hänelle asiasta toisin kuin Sipilä on väittänyt.

Myös ulkoministeri Timo Soinin (sin.) valtiosihteeri Samuli Virtanen sanoi tiistaina Lännen Medialle, että pääministeri Sipilä oli hyvin perillä perusuomalaisten hajoamisesta Halla-ahon valinnan jälkeen.

LM:n mukaan Virtasen tehtävä loikkausprojektissa oli tiedottaa Sipilän kabinetille, miten hanke etenee. Virtanen vahvisti Lännen Medialle, että hän lähetti Virossa olleelle Sipilälle tietoja jo kesken PS:n puoluekokouksen.

Kumpaa uskot Sipilä-kohussa?

Toimittaja Lauri Nurmea
87% (592 ääntä)
Pääministeri Juha Sipilää
13% (86 ääntä)
Ääniä yhteensä: 678

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Uutuuskirjan väite: Pääministeri Juha Sipilä tiesi PS:n hajottamisesta – ei puhunut totta eduskunnalle24.10.2017 11.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu