Puheenaihe

Saatko toimeentulotukea ja veronpalautusta? – Luvassa ikävä uutinen sinulle

Veronpalautuksen määrä vaikuttaa toimeentulotuen maksatuksiin, jos palautusta tulee yli 50 euroa.

Arkisto

Toimeentulotukea saavat suomalaiset voivat kokea ikävän yllätyksen, jos he samaan aikaan saavat veronpalautusta, sillä yli 50 euron suuruiset veronpalautukset vaikuttavat toimeentulotukeen.

Jos asiakkaalta peritään ulosottoa, veronpalautuksesta huomioidaan vain ulosotosta jäljelle jäävä osa.

Veronpalautusten maksupäivä on tänä vuonna 5. joulukuuta. Palautukset voivat vaikuttaa joulukuussa maksettavaan toimeentulotukeen.

Toimeentulotukeen vaikuttaa vähäisen määrän yli menevä osa veronpalautuksesta. Vähäisenä pidetään alle 50 euron palautusta henkilöä kohti tai alle 100 euroa perhettä kohti.

Jos esimerkiksi yksin asuva asiakas saa veronpalautusta 200 euroa, tästä 150 euroa vaikuttaa joulukuun toimeentulotukeen.

Lisää verotietoja löydät Etelä-Suomen Median verokoneesta.

Kela tarkistaa tuen, jos päätös on tehty ennen joulukuuta eikä veronpalautusta ole siinä huomioitu. Asiakkaaseen otetaan yhteyttä Kelasta ennen kuin tuki pienenee. Suuret veronpalautukset voivat vaikuttaa toimeentulotukeen useamman kuukauden ajan.

Mikäli asiakas on aiemmin toimeentulotukea hakiessaan ilmoittanut veronpalautuksesta, se on jo huomioitu päätöksessä eikä tarkistusta tarvita. Tämä edellyttää, että veronpalautuksen määrä ei ole ilmoituksen jälkeen muuttunut.

Jos asiakkaalta peritään veronpalautuksesta ulosottoa, vain ulosoton jälkeinen osa palautuksesta vaikuttaa toimeentulotukeen.

Jos koko veronpalautus menee ulosottoon, ei palautus vaikuta toimeentulotukeen lainkaan. Asiakkaan pitää toimittaa Kelaan todistus ulosmittauksesta toimeentulotukihakemuksen liitteenä.

Syyskuusta alkaen postitetuissa toimeentulotuen päätöksissä asiakkaille on kerrottu veronpalautusten vaikutuksesta tukeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu