Puheenaihe

Isänpäivä vai läheisten päivä? – Isät äimistyivät: "Eivätkö ammattilaiset osaa kohdata lasten tuntemuksia?"

Kulosaaren ja Yliskylän päiväkodeissa isänpäivää korostetaan tänä vuonna läheisenpäivänä.

Heli Kurimo

– Ovatko kasvatusalan ammattilaiset niin avuttomia, etteivät osaa selittää lapsille maailman realiteetteja, ihmettelee Jukka Lampinen Isät lasten asialla ry:stä.

Iltalehti uutisoi torstaina osan helsinkiläispäiväkodeista vaihtaneen isänpäivänvieton läheisenpäivänviettoon, jotta päiväkodeissa vältytään hankalilta tilanteita, jos kaikilla ei ole isää.

– Onko kyse siitä, etteivät päiväkodin työntekijät ole kykeneviä vastaanottamaan niitä tuntemuksia, joita asia joissakin lapsissa mahdollisesti herättää?

– Kyse on haasteesta kohdata lapsia erilaisine tuntemuksineen ja se on ihan sitä ydintä, mitä kasvatuksellisessa ympäristössä pitäisi tapahtua, Lampinen toteaa.

ApulaiskaupunginjohtajaPia Pakarinen (kok.) perusteli Iltalehdelle läheisenpäivän viettoa muun muassa sillä, että joissain päiväkodeissa voi tulla hankalia tilanteita, jos lapsella ei ole isää tai äitiä.

– Jos vanhemmilta tulee pyyntöjä, päätös voidaan tehdä vaikka yhden lapsen traumaattisten kokemusten vuoksi.

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan viestintäpäällikkö Essi Eranka oikoi Iltalehden uutista torstaina sikäli, että ainoastaan kaupungin kahdessa päiväkodissa (Yliskylä ja Kulosaari), isänpäiväjuhlasta on tänä vuonna tiedotettu vanhemmille "voimakkaammin" läheisenpäivänä.

– Isänpäivä pysyy isänpäivänä. Päiväkotien juhliin ovat aina olleet kaikki läheiset tervetulleita, Eranka sanoi Helsingin Uutisille.

Isät lasten asialla ry:ssä koetaan, että isänpäivän korvaaminen läheisenpäivällä heikentää entisestään isänpäivän arvokkuutta.

– Helsingin kaupungin päiväkodeissa ei jatkossa varmastikaan jätetä äitienpäivää viettämättä juuri äitienpäivänä , mikä lieneekin lainsäädännöllinen mahdottomuus, koska se on esimerkiksi asetuksella säädetty viralliseksi liputuspäiväksi.

– Isänpäivähän ei tunne samanlaista lainsäädännön arvoa ja suojaa, eli jostain syystä valtaa pitävät poliitikot eivät ole asetuksella säätäneet sitä viralliseksi liputuspäiväksi.

Isänpäivää vietetään sunnuntaina 12. marraskuuta. Isänpäivää juhlitaan Helsingin päiväkodeissa aamupalan merkeissä viikolla 45.

Lue myös: Nyt tuli kaupungilta linjaus: Isänpäivä päiväkodeissa jatkossakin

Pitäisikö isänpäivä korvata päiväkodeissa läheisenpäivällä?

Ei
96% (3049 ääntä)
Kyllä
4% (137 ääntä)
Ääniä yhteensä: 3186

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Isänpäivä korvataan läheisenpäivällä joissakin Helsingin päiväkodeissa – IL: Päätös vaikka yhdenkin lapsen perusteella2.11.2017 08.12

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu