Puheenaihe

Nyt tuli kaupungilta linjaus: Isänpäivä päiväkodeissa jatkossakin

Päiväkodeissa vietetään isänpäivää ensi viikolla.

Outi Paappanen/Arkisto

Helsingin kaupunki on nyt linjannut, että isänpäivä pysyy isänpäivänä Helsingin päiväkodeissa.

Vielä aikaisemmin tänään kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaiskaupunginjohtaja Pia Pakarinen kirjoitti avoimessa Facebook-päivityksessään, että kaupunki ei linjaa keskusjohtoisesti juhlien vietosta, vaan se on päiväkodin oma päätös.

Kohu syntyi, kun Iltalehti uutisoi, että kahdessa päiväkodissa kokeillaan isänpäivän sijaan läheisenpäivää.

Isänpäivä on 12. marraskuuta ja yleensä päiväkodeissa on juhlistettu päivää edeltävällä viikolla.

Pakarinen kommentoi Facebookissa, että hänen mielestään on ymmärrettävää, että tällainen päätös (läheisenpäivästä) on tehdään vaikkapa tilanteessa, jossa jollakulla lapsista on hiljattain kuollut vanhempi.

– On ihan huomaavaista tehdä tällainen päätös. En tiedä, mikä on tämän päiväkodin päätöksen taustalla, eikä se minulle kuulukaan. Toki päiväkodissa kannattaa keskustella tällaisista päätöksistä vanhempien kanssa, ja oletan näin tehdynkin. Mitään linjausta ei ole tehty eikä tehdä tästä asiasta.

Pakarinen myös huomautti syntyneessä keskustelussa, että asia pitäisi suhteuttaa siihen, että on noin 400 päiväkotia, joissa juhlitaan isänpäivää ja 2 joissa juhlitaan tänä vuonna läheisenpäivää.

Kasvatuksen ja kouluksen toimiala kuitenkin tiedotti hetki sitten, että "isänpäivä pysyy yhä isänpäivänä Helsingin kaupungin päiväkodeissa, johon niin isä kuin muutkin läheiset ovat lämpimästi tervetulleita."

– Kaikkiin päiväkotiemme juhliin vanhemmat ja muutkin läheiset ovat aina tervetulleita. Isänpäivää juhlitaan Helsingin päiväkodeissa aamupalan merkeissä viikolla 45.

Lue myös: Isänpäivä vai läheisten päivä? – Isät äimistyivät: "Eivätkö ammattilaiset osaa kohdata lasten tuntemuksia?"
Isänpäivä korvataan läheisenpäivällä joissakin Helsingin päiväkodeissa – IL: Päätös vaikka yhdenkin lapsen perusteella

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Isänpäivä vai läheisten päivä? – Isät äimistyivät: "Eivätkö ammattilaiset osaa kohdata lasten tuntemuksia?"2.11.2017 12.32
Isänpäivä korvataan läheisenpäivällä joissakin Helsingin päiväkodeissa – IL: Päätös vaikka yhdenkin lapsen perusteella2.11.2017 08.12

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu