Kulttuuri

STAGEN voittajat puurtavat musikaalia

Musikaalikisan voittajat eivät löhöä hellepäivinä rannalla, vaan ahkeroivat harjoituksissa. Tekemistä on paljon ennen elokuista ensi-iltaa.

Lasse Lindqvist

STAGE-tv-kisan voittajakoulun Tampereen Yhteiskoulun Lukion musikaalitiimi on jo täydessä työn touhussa. Juhannukseen mennessä Silmistä Pois on kokonainen musikaali.

Kaikki televisiossa nähdyt kohtaukset ovat mukana lopullisessa esityksessä.

– Musikaaliin on lisätty paljon uutta materiaalia, esimerkiksi tarinan loppua ei kukaan ole vielä nähnyt, mutta lupaan, ettei se jätä ketään kylmäksi. Musikaalin pohjana on tamperelaisten nuorten heidän opettajiensa ja tähtivalmentajansa Tuomas “Tume” Uusitalon tekemä työ, jonka näyttämölle sovituksesta ja lisäkäsikirjoituksesta vastaan minä yhdessä kapellimestari Antti Vauramon ja koreografi Peter Pihlströmin kanssa, esityksen tuottava ja ohjaava Marco Bjurström kertoo.

Silmistä Pois on Bjurströmin mukaan puhdasverinen rockmusikaali, joka kertoo kapinaan nousevista koulukodin asukkaista, heidän murheistaan ja unelmistaan.

Musiikkina on rock-, pop- ja musikaaliklassikoita. Silmistä Pois -musikaalin esikuvina voidaan pitää Hair-, Rent- ja Spring Awakening-musikaaleja.

– Aivan kuten niissä, on tässä uudessa suomalaisessa musikaalissa vahvaa yhteiskunnallista sanomaa ja kritiikkiä vallitsevia valtajärjestelmiä vastaan, Bjurström toteaa.

Tamperelaisnuorten lisäksi musikaalissa esiintyvät Back To Stage -kilpailun voittanut porvoolainen Juska Reiman sekä kuusi nuorta musiikkiteatterikoulu Skenen opiskelijaa.

Ensi-illassa lavalla loistavat Beda Hautanen, Panu Kangas, Karoliina Karppinen, Monalisa Kivelä, Eemu Korpela, Vilma Koskipää, Matias Laatu, Konsta Leinonen, Suvi Liimola, Taneli Läykki, Sonja Pajunoja, Juska Reiman, Konsta Reuter, Saga Sarkola, Laura Savio, Heidi Simojoki, Tatu Sinisalo, Kerttu Suonpää, Eemeli Sutelainen, Ella Tarvonen, Kia Terho ja Erika Vikman.

Ensi-ilta on 5. elokuuta Peacock-Teatterissa. Esityksiä ehditään järjestää kaikkiaan seitsemäntoista ennen kuin nuoret palaavat koulunpenkille. Liput ovat jo myynnissä Lippupalvelussa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu