Helsingin poliisi aloitti tänään liikenteen uuden tehovalvonnan – Nyt poliisille virtaa vinkkejä sakotuskohteista

Helsingissä alkoi tänään tehostettu liikennevalvonta. Kuvassa poliisit liikennetarkkailussa Käpylässä.

Helsingin poliisilaitos

Helsingin poliisi aloitti tänä aamuna tehostetun näkyvän liikennevalvonnan, joka kantaa nimeä LiikennePro. 

Projektiin kuuluva noin kymmenen poliisin ryhmä keskittyy puolen vuoden ajan valvomaan viikoittain valittavia teemoja ja kohteita eri puolilla Helsinkiä. Kansalaiset saavat esittää poliisille toiveita valvontakohteista.

Poliisi tiedotti projektin alkamisesta perjantaina, ja jo kolmessa vuorokaudessa kansalaisilta on tullut satoja toiveita valvontakohteiksi. Projekti käynnistyi kahdella paljon kansalaisten toiveita saaneella valvontakohteella.

– Erityisen paljon on toivottu Koskelan alueen valvomista ja sitä, että liikennevalojen noudattamatta jättämiseen puututtaisiin herkästi. Tämän viikon teemoina ovatkin punavalovalvonta ja suojatiesääntöjen noudattaminen, sanoo Helsingin poliisilaitoksen Liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Jarkko Lehtinen.

Suojatiekäyttäytymistä ja liikennevalojen noudattamista valvottiin maanantaina ruuhka-aikoihin Käpylässä, Meilahdessa ja Ruskeasuolla. Nopeuksia valvotaan Koskelassa ja Itäväylällä.

Projektin tavoitteena on parantaa Helsingin liikenneturvallisuutta tehostetusti näkyvän liikennevalvonnan keinoin. Kansalaiset ovat toivoneet poliisilta erityisesti linja-autonkuljettajien ja pyöräilijöiden valvontaa sekä puuttumista ylinopeuksiin ja suojateiden eteen pysäköimiseen. 

Koskelan lisäksi valvontaa on toivottu muun muassa Töölöön, Kaisaniemeen, Hakaniemeen ja monien koulujen lähistölle.

– Nyt vuoden pimeimpään aikaan koululaisia ja työmatkalaisia on paljon liikenteessä esimerkiksi aamuisin, jolloin valoa on vähän, Lehtinen luonnehtii. 

– Siksi on tärkeää, että jalankulkijoilla on heijastimet ja pyöräilijöillä lamput ja heijastimet ja että kaikki liikenteessä liikkuvat noudattavat liikennesääntöjä ja ovat tarkkaavaisia. Esimerkiksi puhelimen käyttö lisää vaaratilanteita merkittävästi.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän jari.pietilainen@media.fi kuva