45 vuotta töitä painanut purkautuu Hesarissa: Eläkettä vain tonni – "Kiitos ja hyvästi Suomi"

Kuvituskuva.

Sauvo Jylhä / Arkisto

Kokopäiväisesti 45 vuotta töitä painanut helsinkiläinen Rainer Huttunen kritisoi suomalaista työeläkejärjestelmää Helsingin Sanomien mielipidesivulla.

Huttusen mukaan hän on saamassa pitkästä työurastaan huolimatta vain noin 1000 euron työeläkkeen. Sillä ei hänen mukaansa Helsingissä elä  ja rahat eivät riitä esimerkiksi erikoissairaanhoitoon, joten edessä voi olla muutto halvempiin EU-maihin.

–  Kiitos ja hyvästi Suomi. En pysty elämään tuolla eläkkeellä täällä Helsingissä, joten lähden 'tuhlaamaan' nuokin rahat edullisempien elinkustannusten maihin, Huttunen kirjoittaa.

Huttunen kertoo aloittaneensa työuransa 17-vuotiaana, mutta eläkettä alkoi kertyä vasta 23-vuotiaasta, kuten kaikille hänen ikätovereilleen. Yirtyskummina toimivan Huttusen eläkettä pienentää se, että viimeiset 20 vuotta hän kertoo pystyneensä nostamaan vain pientä palkkaa. 

–  Yritykseni kuitenkin työllisti muita: alihankkijoita, tilitoimistoa ja perintätoimistoa. Yritys maksoi alvit kuukausittain, teki investointeja ja maksoi tuloksekkaista vuosista veroja ja niin edelleen, Hiltunen huomauttaa.

LUE MYÖS: Rainer Huttunen pelkää uuden "eläkeköyhällistön" syntyä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

toimitus