Siskonpeti-sarjan Pirjo Heikkilä paljastaa – kirjoittaa komediasarjaa nykyaikaisista miehistä

Pirjo Heikkilä kirjoittaa parhaillaan uutta sketsisarjaa.

Toni Tervo

Pirjo Heikkilä on hauska tyyppi.

Tai ainakin hänen ammattinsa on komedia. Heikkilä naurattaa ihmisiä muun muassa Ylen suositussa Siskonpeti sarjassa yhdessä KrisseSalmisen, Nina Lahtisen sekä Sanna Stellanin kanssa sekä pian CMorelle tulevassa Onnelassa.

Varsinkin Siskonpetiä on hehkutettu hulvattomien sketsiensä vuoksi ja Heikkilä onkin eräs niiden käsikirjoittajista. Mutta onko se kaikki vain työminää, vai onko hän tosielämässäkin yhtä hauska?

– Ainakin kaverit väittävät, että olisin. Itse aina ajattelen olevani kauhean vakava, näyttelijä hymyilee.

Heikkilän mukaan huumoria voi repiä monesta asiasta, mikä näkyy myös Siskonpedissä.

– Minulle huumori tulee luonnostaan. Enemmänkin alkaa naurattaa, jos asiat tehdään liian tosissaan.

Hän iloitsee, että sarja on viime aikoina tuntunut tekevän toisen tulemisen.

– Olen kuullut, että olemme viime aikoina saaneet vanhoillekin jaksoille paljon uusia katsojia. Ja iso osa olisi miehiä. Se on aika siistiä. Sarja saatetaan helposti mieltää kuitenkin jotenkin naisten sarjaksi.

Sukupuoli on Heikkilällä tällä hetkellä muutenkin mielen päällä, sillä hänen nykyinen projektinsa liittyy tällä hetkellä miehisyyteen.

– Kirjoitan Ylelle komediasarjaa nykyaikaisista miehistä, hän paljastaa.

Onnelassa Heikkilä esittää hieman kajahtanutta naista, jolla ei ole juuri minkäänlaista hajua sosiaalisista tilanteista ja mikä niissä on sopivaa ja epäsopivaa. Sarja perustuu suursuosittuun Solsidaniin ja se on ohjannut Yösyöttö-elokuvastakin tunnettu Marja Pyykkö.

Heikkilän lisäksi sarjassa nähdään Eero Ritala, Elena Leeve, Pekka Strang, Anna-Maija Tuokko sekä Santtu Karvonen.

Heikkilällä on sarjassa melko pieni rooli, eikä hän päässyt viettämään paljon aikaa kuvauspaikalla. Siitä syystä hänelle tulikin kuvauksissa vallitseva henki yllätyksenä.

– Olin mukana kuvaamassa noin 10 päivää. Täytyy kyllä sanoa, että oli ihan häkellyttävän hyvä työilmapiiri. Tulin yksi aamu töihin ja jengi halaili pihalla, koomikko nauraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Toni Tervo kuva

Toni Tervo