Edes helikopterikyyti ei pelastanut 3-vuotiasta – "Olen ajatellut, että Suomi on turvallisin paikka elää"

3-vuotiaan surmapaikalle kertyi jo maanantaina kynttilöiden meri.

Juha Perämäki

Porvoossa maanantaina aamulla isänsä puukottamaksi joutunut 3-vuotias lapsi menehtyi vammoihinsa poliisin ja pelastushenkilöstön nopeista toimista huolimatta.

Poliisi sai hälytyksen viidessä minuutissa siitä, kun isä oli vienyt lapsen tämän kotoa. Partio oli paikalla ello 8.05 ja joutui keskeyttämään väkivallanteon voimakeinoin.

Paikalle tuli lääkintähelikopteri, jolla lapsi vietiin sairaalaan.

MTV:n uutisten mukaan tragedian taustalla on pitkään jatkunut huoltajuusriita, jonka aikana ranskalaistaustainen isä ehti muun muassa viedä lapsen Karibialle. Pariskunnan suhde päättyi 2016, ja mies häädettiin yhteisestä asunnosta oikeuden päätöksellä helmikuussa 2017. Sitä ennen äiti ja tytär olivat olleet kolme viikkoa turvakodissa.

Häädön jälkeen isä oli MTV:n tietojen mukaan vienyt lapsen useasti yöksi pois vasten äidin tahtoa. Äiti ja lapsi olivat hakeneet miehelle lähestymiskieltoa elokuussa, mutta asian käsittely oli oikeudessa yhä kesken.

Miehellä on tyomio kolmesta pahoinpitelystä, jossa uhrina oli hänen toinen, alle 15-vuotias tytär.

Tapahtumien karmeus kosketti kaupunkilaisia maanantaina aamusta asti, kertoo Uusimaa-lehti. Läheisten koulujen ikkunoista seurattiin poliisien työskentelyä. Päivällä surmapaikalle alkoi kertyä muistokynttilöiden meri.

– Tuli niin ahdistava olo, kun luin uutisia. Äidin tuska on mielessä. Itselläni on saman ikäinen lapsi, Maria Andergård sanoi Uusimaalle.

Lukiota käyvä Simon Panov laski leikkipuiston portille valkoisen ruusun ja seisoi paikalla hetken hiljaa.

– Tämä on järkyttävää. Koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu. Olen ajatellut, että Suomi on turvallisin paikka elää. Tällä pienellä lapsella oli kaikki edessään. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

toimitus