Tanska murskavoitolla MM-kisoihin! – Tottenham-tähdelle hattutemppu

Tanska on edennyt jalkapallon vuoden 2018 MM-kisoihin voittamalla Irlannin yhteismaalein 5–1.

Tanska murskasi maalittoman ensimmäisen osaottelun jälkeen Irlannin tiistaina 5–1 sen kotiareenalla Aviva Stadiumilla.

Irlanti sai hyvän alun otteluun. Vapaapotkusta tullut keskitys tuli kuudennella minuutilla Tanskan puolustuksen kautta Shane Duffylle, joka puski pallon voimalla ohi Kasper Schmeichelin.

Irlanti vetäytyi puolustamaan, ja ote siirtyi täysin Tanskalle. Christian Eriksen ja Pione Sisto olivat lähellä tasoitusta ennen kuin pallo meni lopulta verkkoon.

1–1-tasoitus syntyi sitten 29. minuutilla, kun Andreas Christensen puski Tanskan tasoihin. Tolpasta tullut pallo meni itse asiassa Cyrus Christien kautta Irlannin omaan maaliin. Irlanti tarvitsi Tanskan vierasmaalin myötä voiton ja alkoi hyökätä aggressiivisemmin. Tanska rankoikin nopeasti uudestaan – tällä kertaa vastahyökkäyksestä. Pallo pelattiin Eriksenille, jonka upea oikean jalan laukaus meni vastustamattomasti ohi Darren Randolphin.

Toinen puoliaika jatkui Irlannin hurjalla hyökkäämisellä ja Tanskan maaleilla. Tottenham-tähti Eriksen oli tappavan tehokas. 3–1-maalin mies sijoitti vasurillaan, ja lopulta hän kruunasi hattutemppunsa tulisella oikean jalan pommillaan.

Eriksen teki MM–karsinnoissa mahtavat 11 maalia 12 ottelussa.

Tanska voitti lopulta 5–1. Viimeisen osuman teki vaihdosta kentälle tullut kulttipelaaja Nicklas Bendtner, joka onnistui pilkulta.

Tanskasta tuli 30:s maa, joka on selviytynyt ensi kesän MM-kisoihin. Pohjoismaista mukana ovat Islanti, Ruotsi ja Tanska. 

Viimeiset MM–kisajoukkueet ratkeavat seuraavina päivinä. Paikoista taistelevat vielä Australia ja Honduras sekä Peru ja Uusi-Seelanti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sport Content