Taksikuski ahdisteli naista – yritti lahjoa hiljaiseksi suklaalla

Kuvituskuva.

Toni Forssell / arkisto

Taksinkuljettajana toiminut mies kosketteli kehitysvammaista naista vaatteiden päältä taksimatkan aikana Espoossa.

Espoon käräjäoikeus tuomitsi tiistaina 41-vuotiaan taksinkuljettajan seksuaalisesta ahdistelusta 60 päiväksi ehdolliseen vankeuteen sekä maksamaan uhrille korvauksia kärsimyksestä tuhat euroa.

Mies kiisti syytteen. Omien sanojensa mukaan hän ei ollut millään tavalla ahdistellut naista, vaan kertoi ainoastaan siirtäneensä naisen oman käden tämän syliin.

Mies kertoi muutenkin oikeudessa täysin päinvastaisen tarinan. Kuljettaja väitti naisen kosketelleen häntä ajon aikana ja joutuneensa useaan kertaa siirtämään naisen käden kauemmaksi.

Rikos tapahtui Espoossa viime vuoden lokakuussa, kun mies oli kyyditsemässä naista Rinnekodista tämän kotiin. Alkuvaiheessa kyydissä oli ollut myös muita matkustajia. Mies ei tavallisesti kyydinnyt naista, vaan kyseessä oli poikkeuksellinen kerta.

Tapaus tuli ilmi, kun nainen kertoi taksin tapahtumista tutulle kuljettajalle. Nainen kertoi matkan aikana, että edellisenä päivänä taksinkuljettajana toiminut mies oli luvannut tarjota suklaata, koskettanut ajon aikana naista jalkaan ja näyttänyt "värkkiin" päin. Nainen oli kertonut tutulle kuljettajalle miehen koskelleen tätä "naisen paikkaan".

Taksifirmasta otettiin yhteyttä myös uhrin kotiin ja kysyttiin, oliko vastaavanalaisesta tapahtumasta ollut puhetta kotona. Myös tällä kertaa nainen antoi ymmärtää mieskuljettajan kosketelleen tätä vaatteiden päältä.

Molemmille todistajille nainen kertoi, että mies oli kehottanut olla kertomatta tapahtumista kotona.

Oikeus piti naisen kertomaa uskottavana.

Lähipiirin mukaan hänellä ei ollut tapana puhua keksittyjä tarinoita eikä tämä tavallisesti sekoittanut ihmisiä toisiinsa. Nainen oli pitänyt miestä mukavana, mutta hetki tapahtuneen jälkeen hänellä oli ollut vaikeaa mennä taksin kyytiin.

Oikeuden mukaan miehen kertoman uskottavuutta vähensi se, että tämä oli ensimmäisissä kuulustelussa sanonut, ettei ollut puhunut naiselle mitään suklaasta. Myöhemmin mies kuitenkin kertoi, että nainen oli taksissa ottanut puheeksi lähestyvät syntymäpäivänsä, jolloin mies oli sanojensa mukaan sanonut, että voisi tarjota tälle suklaata.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Sanna Jompero kuva
Sanna Jompero