Joukkuekaveri: Miro Heiskasessa näkyi iso muutos kesän jälkeen – "On kyllä ollut tiedossa jo pitkään"

Joonas Raskin mukaan Miro Heiskasen lahjakkuus on nähty HIFK:ssa jo pitkään. Tämän kesän ja syksyn treeneissä 18-vuotias suurlupaus otti näkyvän harppauksen.

Johanna Erjonsalo

Helsingin IFK kaatoi tiistai-iltana jääkiekon SM–liigassa Pelicansin 5–1 ja venytti kotivoittojensa sarjan jo seitsemän ottelun mittaiseksi Liigassa. Yksi kotijoukkueen hahmoista oli Joonas Rask, joka sai maukkaan palkinnon kovalle uurastukselleen myös tehopisteiden valossa.

Rask nakutti tiistaina tehot 0+2 ja oli ottelun parhaimmistoa. HIFK:n kotivire kesti. Nyt helsinkiläisjoukkue miettii sitä, miten hyvä kotipelaaminen saataisiin siirrettyä myös vieraskentille.

– Hyvin ollaan kyllä kotona pelattu, ei siinä mitään. Paljon ollaan saatu revittyä itsestämme irti ja pelattu laadukasta jääkiekkoa. Viime aikoina ollaan pelattu kyllä vieraissakin ihan hyvin, mutta ei olla siellä saatu taas maalien muodossa sitä tulosta aikaiseksi. Ollaan jopa hallittu niitä pelejä, mutta sieltä pitäisi vielä ne pisteetkin saada mukaan, Rask sanoi Sport Contentille.

Vieraspelaamiseen HIFK kaipaa selvää parannusta.

– Jotain sinne pitäisi juonia, että saataisiin enemmän maaleja aikaiseksi siellä. Porissakin pelattiin hyvää lätkää, mutta ne maalit jäi uupumaan. Ehkä pitäisi pystyä puolustamaan siellä tiivimmin ja iskeä sitten vastahyökkäyksillä. Valmennus miettii varmasti niitä ja me yritetään sitten toteuttaa se mahdollisimman hyvin, Rask linjasi.

HIFK onnistui tiistaina erinomaisesti, mutta niin onnistui myös Rask. 

Kesän jälkeen Miro tuli kyllä aikamoisella jalalla ja pystyi dominoimaan treeneissä."

– Joo, ihan OK-peli oli. Pitäisi saada enemmän laukauksia vain maalia kohti. Ensimmäisessä erässäkin pääsin ylivoimalla pari kertaa laukomaan, mutta vedin pakkia jalkoihin. Hanakammin pitäisi mennä maalipaikoille itse, niin niitä maaleja alkaisi tulla, tällä kaudella viisi maalia iskenyt Rask sanoi.

Raskin illan toinen syöttöpiste tuli Miro Heiskasen 3–0-osumaan. 

– Onhan se aika huikea pelimies, mutta onhan se ollut tiedossa meillä joukkueessa jo pitkään. Viime kaudesta lähtien. Kesän jälkeen Miro tuli kyllä aikamoisella jalalla ja pystyi dominoimaan treeneissä. On hänestä nähnyt sen lahjakkuuden jo pitkän aikaa, jos on ollut vain silmää katsoa. Nyt hän tulee sitten vasta suuren yleisön tietoisuuteen, kun pääsi EHT:lle Leijonien mukaan. Huippupuolustaja, Rask ylisti seurakaveriaan.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville), Helsingin jäähalli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sport Content