Koululaisten turvallisuuden parantaminen toi palkinnon Tehtaankadulle

Risteys Tehtaankadulla. Kuvituskuva.

Arkisto/ Tiina Örn

Tämän vuoden Turvallinen stadilainen -palkinnon saa Tehtaankadun ala-asteen vanhempainyhdistys, joka toimii aktiivisesti koulun ja sen alueen liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

Maaliskuussa yhdistys järjesti liikenneturvallisuusviikon, jossa oli vapaaehtoisena yli sata vanhempaa. Viikon aikana havaittiin, että useat autoilijat ajoivat vähintään lievää ylinopeutta ja käyttivät kännykkää. Moni lapsi jäi pelästyneenä ihmettelemään liikennettä.

– Meillä on selkeä tavoite: nolla suojatieonnettomuutta, kertoo vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Leena Ankkuriniemi palkinnon myöntäneen Helsingin liikenneturvallisuusyhdistyksen tiedotteessa.

Ankkuriniemen mukaan liikenneturvallisuusviikolla todettiin työn lasten ja jalankulkijoiden liikenneturvallisuuden parantamiseksi olevan vasta alussa.

– Olemme ehdottaneet kaupungille toimenpiteitä ja toimimme liikenneturvallisuuden äänitorvina, kunnes Helsinki tekee alueesta turvallisuusselvityksen ja muutoksia tapahtuu.

Vanhempainyhdistys on ollut osallisena siinä, että pitkät perinteet omaava liikennepartiolaistoiminta on palannut Tehtaankadun ala-asteelle.

Liikennepartiolaisina toimivat kuudesluokkalaiset, jotka alkusyksystä päivystävät opettajiensa johdolla tien ylityspaikoissa turvaten pienempien oppilaiden koulutiet.

Koulu toimii myös pilottina hankkeessa, jossa liikennepartiolaistoimintaa kehitetään kaikille kouluille.

Ensimmäinen Turvallinen stadilainen -palkinto jaettiin 1991. Sen ovat saaneet muun muassa Helsingin Polkupyöräilijät ja poliisisoittokunta Nallekopla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Klaus Nurmi kuva
Klaus Nurmi