Alkoholilaille lisää tukea – USU: Demareden varapomo kannattaa "hallituksen hyvää esitystä"

Arkisto / Johanna Erjonsalo

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ville Skinnari on eri linjoilla puheenjohtaja Antti Rinteen ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin kanssa alkoholilaista.

Rinne ja Lindtman vastustavat vahvojen oluiden, siidereiden ja long drink -juomien siirtämistä ruokakauppoihin. Skinnari kertoo tukevansa hallituksen esitystä.

Asiasta kertoo Uutissuomalainen (USU).

– Silloin kun hallitus tekee hyviä esityksiä, niitä pitää oppositiosta ymmärtää tukea, Skinnari sanoo USU:lle.

Skinnari kertoo ymmärtävänsä alkoholista aiheutuvat haitat. Hän perustelee kantaansa Baltian tuonnilla. Erityisesti hän korostaa long drink -juomien ja vahvojen oluiden matkustajatuontia.

Perustuslaki- ja talousvaliokunnassa istuva Skinnari arvioi, että Pekka Puskan (kesk.) nouseminen kansanedustajaksi Olli Rehnin (kesk.) tilalle on viivästyttänyt lakiesitystä.

– Tämä on aiheuttanut hallaa panimoteollisuudelle, koska ei tiedetä, millaisilla pakkauksilla ensi vuonna mennään ja työntekijätkin ovat levottomia. Tämä hallituksen soutaminen ja huopaaminen on kestänyt luvattoman kauan.

Viron hallitus ilmoitti eilen, että Viro on perumassa uuden alkoholiveron korotukset. Syynä on se, että kesällä Virossa tehtyjen veronkorotusten takia, alkoholiveron tuotto on jäänyt selvästi uskottua pienemmäksi. Veroeurot ovat menneet Latviaan, jonne Virostakin nyt suunnataan viinaostoksille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Mikko Välimaa

Ota yhteyttä