Puheenaihe

Elokuvat tekevät paluun Bio Rexiin – funkkisteatterin remontti valmistuu toukokuussa

Perinteikkääseen leffateatteriin palaa säännöllinen elokuvatoiminta, kun peruskorjaus valmistuu.

mediakuva

Säännöllinen elokuvatoiminta palaa Lasipalatsin Bio Rexiin. Vuonna 1936 valmistuneen Bio Rexin peruskorjaus valmistuu toukokuussa. Perinteikkään elokuvateatterin säännöllistä toimintaa on tulossa pyörittämään Korjaamo Kino.

Amos Rexiin kuuluvan elokuvateatterin ulosvuokrauksesta yrityksille ja yhteisöille vastaa puolestaan Ravintola Lasipalatsi.

Bio Rex on paikka myös museon omille, eri taidemuotoja edustaville tapahtumille. Varsinainen taidemuseo maanalaisine näyttelytiloineen aukeaa elokuussa 2018.

– Säännöllinen elokuvatoiminta täydentää loistavasti Amos Rexin monipuolista kokonaisuutta. Haluamme luoda museosta kohtaamispaikan erilaisten taidemuotojen ystäville, korostaa Amos Rexin museonjohtaja Kai Kartio.

Töölön kulttuurikeskuksessa kahta elokuvasalia pyörittävä Korjaamo Kino järjestää näytöksiä pääosin viikonloppuisin, ja yksityis- ja erikoisnäytöksiä arkisin.

Tekniseltä varustukseltaan teatteri on ainutlaatuinen koko Suomessa, koska digitaalisen 4K-projisoinnin lisäksi Bio Rexissä voidaan esittää elokuvia myös harvinaisella 70mm projektorilla.

Ohjelmistossa nähdään niin kansainvälisten laatuelokuvien ensi-iltoja kuin monipuolista kotimaista tuotantoa.

Ooppera-, baletti-, konsertti- ja klassikkoelokuvat ovat osa vakituista sisältöä. Myös Amos Rexin näyttelyiden teemat näkyvät Bio Rexissä. Lisäksi Bio Rex palaa Rakkautta & Anarkiaa ja muiden isojen festivaalien pääteatteriksi.

– Lasipalatsin Bio Rex on ollut minulle ja kaikille elokuvaan intohimoisesti suhtautuville merkittävä paikka. On mahtavaa, että ainutlaatuinen funkkisteatteri palaa pitkän tauon jälkeen aktiiviseen elokuvateatterikäyttöön, sanoo Korjaamo Groupin toimitusjohtaja Sara Norberg.

Bio Rexin entisöinnistä vastaa arkkitehtitoimisto JKMM yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa.

Keskeisenä tavoitteena on ollut säilyttää ja ennallistaa alkuperäinen, ainutlaatuinen funkkiselokuvateatteri, mutta samalla lisätä tilojen monikäyttöisyyttä.

Teatterin lämpiö kytkeytyy jatkossa Mannerheimintien puolella olevaan isoon aulatilaan. Teatterisaliin rakennetaan myös esiintymislava valkokankaan eteen siirtämällä neljä penkkiriviä varastoon. Salin kaikki tuolit entisöidään ja esitys- ja konferenssitekniikka uudistetaan.

Bio Rexin laajentuneet tilat mahdollistavat myös niiden entistä monipuolisemman käytön erikokoisissa juhlissa, seminaareissa ja yritystapahtumissa. Tiloihin mahtuu jopa 1 000 vierasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu