Puheenaihe

Suomen ensimmäinen IMAX-elokuvateatteri tulee Itikseen

Havainnekuva Finnkinosta Itiksen keskusaukion kupeessa.

Itis

Kauppakeskus Itikseen Helsingissä avataan ensi vuoden lopulla uusi noin tuhatpaikkainen elokuvateatteri, johon tulee 9 salia. Kyseessä on myös Suomen ensimmäinen IMAX-teatteri. IMAX-salit ovat maailmalla hyvin suosittuja, niissä elokuvakokemus on todentuntuisempi kuin perinteisessä teatterissa.

Finnkinon toimitusjohtajan Veronica Lindholmin mukaan Itäkeskus on uudelle huipputeatterille strateginen sijainti. 

– Itä-Helsingistä ja sen lähialueilta on puuttunut täysmittainen elokuvateatteri ja sitä aukkoa olemme nyt paikkaamassa. Itäkeskuksen hyvien kulkuyhteyksien ansiosta odotamme Itis-elokuvateatteriin leffafaneja laajasti niin lähialueilta kuin metrolinjan varrelta ja muualtakin Suomesta. Uskomme, että Suomen ensimmäinen IMAX-teatteri kiinnostaa, Lindholm sanoo.

IMAX-teattereissa on esimerkiksi jättimäinen, kaareav valkokangas, ja penkit ovat normaalia lähempänä kangasta. Teho korostuu entisestään 3D-elokuvissa. Elokuvat myös kuvataan eri tavalla kuin perinteiset leffat. 

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan Finnkino Itiksen saliin tulee noin 315-neliöinen kangas sekä IMAXin oma 12.0-kanavainen Immersive Sound System -äänentoistojärjestelmä. 

Finnkinon ja Itis kertovat videollaan, että huippumodernin elokuvateatterin investoinnin arvo on yli 20 miljoonaa euroa. Teatteri sijoittuu entisen Antillan paikalle, jossa tehdään parhaillaan laajoja purkutöitä.

Itiksen kaupallinen ja operatiivinen johtaja Belinde Bakker toteaa tiedotteessa, että asiakkaat odottavat kauppakeskusten tarjoavan shoppailun lisäksi erilaisia viihtymisen ja vapaa-ajan palveluita. Huippumoderni elokuvateatteri saa seurakseen uuden, korkeatasoisen ravintola-alueen.

Lisäksi Itiksen nykyinen, Finnkinoa vastapäätä sijaitseva ravintolamaailma remontoidaan kokonaisuudessaan. Perheille suunnattuja palveluita parannetaan ja uuden viihdealueen suunnittelu on käynnistetty.

Päivitetty kello 12.48: Lisätty Finnkinon ja Itiksen edustajien kommentit

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Istuimina punaiset laiskanlinnat – Helsingin vanhin leffateatteri avaa uudestaan7.11.2017 13.03
Itikseen nousee huikea elokuvapalatsi – Tavoitteena jopa 500 000 kävijää7.12.2016 10.38
Jehovat myyvät valtakunnasaliaan – Saako Lauttasaari takaisin elokuvateatterinsa?4.5.2017 18.33
Helsingin uusin kauppakeskus avautuu torstaina – 15 ravintolaa, tavoitteena olla "itähelsinkiläisten kohtauspaikka"24.10.2017 10.00
Elokuvateatteri uudistuu: luvassa uutta tekniikkaa ja ylellinen lounge – "Pohjois-Euroopan ensimmäinen"28.3.2017 22.05
Kalasatamaan tulee 7D-elokuvateatteri24.11.2016 19.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu