Makumaailma

"Tietovisan pääpalkintona kiertomatka Seinäjoelle" – Pohjanmaalta puretusta ladosta tehtiin ravintola Helsinkiin

Pub Peräkammarin paikalla olivat viimeksi ravintolat Snyg ja Sinne.

Johanna Erjonsalo

Eerikinkatu 2:een on auennut pohjalaishenkinen Pub Peräkammari.

Ravintolan taustalla on siskokset: ravintolapäällikkönä on Jenna Ranta-Mannila. Jonna Oral tituleeraa itseään ”tarvittaessa paperiasioita pyörittäväksi”.

– Jennalla on ollut baarin perustaminen haaveena jo pienestä pitäen. Tämä yhdistettynä kaipuuseeni takaisin Pohjanmaalle kypsyttivät ideaa pohojalaas-henkisestä pubista, kertoo Oral.

Ravintolaprojekti sai alkunsa ladon purkamisella Pohjanmaalla, ladosta saatiin harmaata lautamateriaalia.

– Lato oli Karijoella. Materiaaleja ja huonekaluja tuotiin paljon Ranta-Mannilan tilalta. Pyrimme tekemään remontissa mahdollisimman paljon itse ja käyttämään hyödyksi tilalta löytyneitä vuosikymmeniäkin vanhoja materiaaleja.

Materiaaleja ja huonekaluja tuotiin Ranta-Mannilan tilalta."

Ravintolan avajaiset olivat 10. marraskuuta. Ravintolassa on tilaa noin 200 neliötä ja se on tarkoitettu rennoksi kohtaamispaikaksi kaupungin vilskeessä.

– Pubista löytyy biljardipöytä, pelejä ja livemusiikkia. Tulossa on myös tietovisa, jonka pääpalkintona pieni kiertomatka Seinäjoelle.

Ruokaa on tarkoitus saada tarjottavaksi joulukuun aikana. Ajatuksena ei ole tarjota sitä ruokaravintolan laajuudessa, vaan pub-tyylisesti muutama hyvä vaihtoehto, kuten esimerkiksi uuniperunaa ja hirvenlihaa.

Helsingistä löytyy maakuntateemaisena ainakin pari Lappi-aiheista ravintolaa.

Eerikinkatu 2:n liikehuoneistossa toimi Pub Peräkammaria ennen ravintola Smyg.

Ravintola Smygin vielä netissä näkyvillä nettisivuilla kerrotaan, että Smygin liiketoiminta on myyty.

"Ravintolatoiminta entisessä muodossaan nykyisissä tiloissa olisi vaatinut huomattavia muutoksia kiinteistön tekniikkaan. Näiden kustannusten, sekä aikataulujen epävarmuuden takia liiketoiminnan myynti tuli ainoaksi järkeväksi vaihtoehdoksi", kerrotaan nettisivuilla.

Smyg-ravintolaa ennen tilassa oli Sinne-ravintola ja sitä ennen muiden muassa kalaravintola Merelle sekä ravintolat Piha ja Pihatonttu.

Useampi vuosikymmen sitten paikalla oli ravintola Orfeus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu