Puheenaihe

7 prosenttia pomoista epäilee, että työtä vältellään – "Suomi menossa parempaan suuntaan"

Seitsemän prosenttia kyselyyn vastanneista yritysjohtajista pitää työntekijöiden asennetta työntekoon erittäin suurena esteenä palkkaamiselle.

Työllistämiseen liittyvät riskit ja puute osaavasta työvoimasta ovat suomalaisten yritysjohtajien mielestä merkittävimmät esteet uusien työntekijöiden palkkaamiselle.

Osa johtajista pitää esteenä myös työntekijöiden huonoa asennetta työntekoon.

Tiedot ilmenevät Keskuskauppakamarin Yritysparlamentti-kyselystä.

60 prosenttia vastaajista arvioi, että työehtojen joustamattomuus ovat suuri tai erittäin suuri ongelma työvoiman saamisessa yritykseen.

Lähes 50 prosenttia vastaajista arvioi, että työmarkkinoilla ei ole saatavissa oikeaa osaamista.

Seitsemän prosenttia kokee työntekijöiden asenteen työntekoon erittäin suureksi esteeksi työvoiman saatavuudelle.

Yleisellä tasolla yritysjohtajat näkevät, että Suomi on menossa parempaan suuntaan.

Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaan mukaan yritysjohtajien myönteiset arviot heijastavat parantunutta taloustilannetta.

Pula osaavasta työvoimasta ja työvoiman palkkaamiseen liittyvät riskit kuitenkin vaarantavat talouskasvun pidemmällä aikavälillä.

– Työmarkkinoihin liittyvät rakenteelliset ongelmat ja jäykkyydet korostuvat, kun talous on vihdoin kääntynyt vahvaan nousuun ja työvoiman tarve kasvaa. Työntekijöitä jää palkkaamatta, vaikka tarvetta rekrytoinneille olisi, toteaa Linnainmaa.

Kysely toteutetaan kaksi kertaa vuodessa. Marras-joulukuun kyselyyn vastasi 115 yritysjohtajaa.

Vastaajat kuuluvat Keskuskauppakamarin valtuuskuntaan, Keskuskauppakamarin hallitukseen, alueellisten kauppakamarien hallituksiin tai Kansainvälisen kauppakamari ICC:n Suomen osaston valtuuskuntaan ja hallitukseen.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu