Puheenaihe

IS: 15 minuutin prostituutio tuli Helsinkiin – "Airbnb-vuokraaja ei tiedä, mitä asunnossa voi tapahtua"

Kuvituskuva. Kuvan henkilö ei liity juttuun.

Päivi Tuovinen

Maailmalta tutut 15 minuutin prostituutiopalvelut ovat tulleet myös Helsinkiin, kertoo Ilta-Sanomat.

Lehden haastattelema kokenut rikosylikonstaapeli Kenneth Eriksson sanoo, että ilmiön taustalla ovat romanilaiset ja tsekkiläiset prostituoidut, jotka käyvät kovaa kilpailua ja tällä hetkellä hallitsevat Helsingin prostituutiota.

Eriksson kertoo poliisin laskeneen, että suomalainen asiakas viettää prostituoidun luona keskimäärin 18 minuuttia. Lyhyet vartin ajat kelpaavatkin poliisin mukaan myös asiakkaille.

– Pihi asiakas ajattelee, miksi maksaa puolesta tunnista, jos on valmista 12 minuutissa.

Toinen uusi ilmiö Helsingissä ovat transsukupuoliset shemale-prostituoidut, joiden parittajia on jo tuomittu oikeudessa. 

– Kysyntää suurimmissa kaupungeissa riittää. Kyse on eteläamerikkalaisista ja aasialaisista prostituoiduista, Eriksson kuvailee.

Prostituutiota voivat ajattelemattomuuttaan ruokkia myös asuntojaan vuokraavat helsinkiläiset.

Eriksonin mukaan palveluita myydään nyt myös airbnb-asunnoissa, eikä kämpän vuokraaja ei lomalle lähtiessään välttämättä tiedä, mitä hänen asunnossaan kuukauden poissaolon aikana tapahtuu.

– Jonkin verran naapurit myös soittelevat, jos nuoren naisen ovi käy koko illan ja eri näköisiä miehiä ramppaa asunnossa jatkuvasti. Näihin puututaan nopeasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu