Puheenaihe

Don Johnson Big Bandin kuuluisa "piparikeikka" nähdään jo 15. kertaa – "Ihmiset pitävät huolen, että jokainen saa omansa"

MUSIIKKI Pitkään huilannut DJBB valmistautuu julkaisemaan uutta musiikkia. Ensin kuitenkin vuorossa on joulukeikka.

Don Johnson Big Band ja Tommy Lindgren ovat esiintyneet ennen joulua jo 15 vuotta putkeen.

Joni Sarkki

Vieläkö te olette olemassa?

Edellinen on kysymys, johon Don Johnson Big Bandin jäsenet ovat viime vuosina joutuneet vastailemaan. Eikä sinänsä ihme, sillä yhtyeen viime levystä on kulunut jo viisi vuotta eikä sinä aikana bändiltä ole kuultu juurikaan uutta materiaalia.

Myöskin keikkasaralla on ollut hiljaista. Yhtyeen laulaja ja räppäri Tommy Lindgren kuitenkin vakuuttaa, ettei DJBB ole edes pohtinut lopettamista.

– Täällä vielä ollaan. Olimme itse asiassa eilenkin treenaamassa tulevia keikkoja varten. Ensi keväänä on tarkoitus julkaista uutta musiikkia. Tarkemmat yksityiskohdat ovat vielä auki, mutta meillä on aika lailla levyllinen biisejä kasassa, muusikko paljastaa.

– Viisi vuotta ilman julkaisuja on poppiperspektiivistä ikuisuus, mutta me emme oikeastaan ajattele siitä perspektiivistä. Meille kova julkaisutahti ei koskaan ole ollut itseisarvo.

Lindgrenin mukaan pitkä tauko on johtunut pitkälti bändin jäsenten muista projekteista.

– Itsellänikin on ollut Ricky Tick Big Band & Julkisen sanan, Tommy Lindgren Metropoliksen sekä tv –ja radiotöiden kanssa kädet täynnä. Se on väistämättä tarkoittanut sitä, että Johnsoneille ei ole ollut niin paljon aikaa.

Vaikka yhtye on keikkaillut melko harvakseltaan, yksi asia on ollut varma. Kokoonpano on nähty aina ennen joulua Tavastialla jo instituutioksi muodostuneella joulukeikallaan.

Perinne on kestänyt jo 15 vuotta, joista 14 DJBB on nähty Tavastialla. Keikan legendaarisinta antia ovat piparkakut, joita yhtye aina jakaa lopuksi yleisölle.

– Ne ovat symbolinen kiitosele siitä, että saamme soittaa livemusiikkia mahtavalle yleisölle. Näillä keikoilla on aina yhteisöllinen tunnelma. Jengi on vähän jo lomafiiliksissä eikä ketään tönitä yleisössä. Kun laitamme piparikorit kiertämään, niin ihmiset oikeasti pitävät huolen, että jokainen saa omansa.

Helsinki ei kuitenkaan saa yksin nauttia joulukonserteista, vaan DJBB on jo muutamana vuonna laajentanut konseptia myös muualle Suomeen. Tänä vuonna osansa saavat muun muassa Turku, Tampere, Kotka ja Lahti.

– On hienoa saada viedä tätä fiilistä muuallekin. Tänä vuonna aiomme esittää pari ihan uutta biisiä, joten saa nähdä miten menee, Lindgren nauraa.

Perinne ei myöskään osoita hyytymisen merkkejä.

– Joka vuosi keikan jälkeen katsomme uuden päivän jo seuraavalle vuodelle. Pakko olla kiitollinen, että tätä on päässyt tekemään ja erityiset kiitokset Juhani Merimaalle ja Tavastialle mahdollisuudesta. Tätä on tarkoitus tehdä niin pitkään kun meidät sinne päästetään, muusikko hymyilee.

Joulukeikka alkoi Motherista

Don Johnson Big Bandin ensimmäinen joulukeikka järjestettiin Mother Barissa vuonna 2000.

Ajankohtaa ei ollut suunniteltu. Yhtye sai seuraavana vuonna keikan Tavastialta juuri ennen joulua ja on siitä lähtien järjestänyt joulukeikkoja.

Yhtyeeseen kuuluu Tommy Lindgren, Johannes Laiho, Kari Saarilahti ja Pekka Mikkonen.

Joulukeikoilla vierailevat Felix Zenger, Petteri Sariola ja Emma Salokoski.

Joulukeikka järjestetään 22.12. Tavastialla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu