Puheenaihe

Moskeijasta salainen sopimus ennen kokousta – helsinkiläispoliitikko paljastaa

Havainnekuvassa hahmoteltiin moskeijahankkeen kokoluokkaa Sörnäisten rantatien varressa. Nyt hankkeen toteutuminen näyttää epätodennäköiseltä.

havainnekuva

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta päätti yksimielisesti tiistaina, ettei Hanasaareen kaavaillulle suurmoskeijalle myönnetä tontinvarausta.

Lautakunnan jäsen Osmo Soininvaara (vihr.) paljastaa blogissaan, että asiasta oli sovittu jo ennen kokousta sähköpostien välityksellä.

– Hatunnosto lautakunnalle, ettei tieto vuotanut minnekään, Soininvaara heittää.

Pääsyitä hankkeen tyssäämiselle olivat sen laajuus sekä rahoituksen epäselvä alkuperä sekä rahoittajien mahdolliset vaikutukset moskeijan sekä monitoimikeskuksen tulevaan toimintaan.

Asia menee vielä kaupunginhallituksen käsiteltäväksi, joka tosin ennakkotietojen mukaan on myös asettumassa kielteiselle kannalle.

Hankkeen puuhanainen Pia Jardi on ehättänyt jo ilmoittaa julkisuudessa, että Oasis-säätiö vie moskeijahankkeen johonkin toiseen kaupunkiin.

Helsingin Uutisten verkkokyselyssä 97 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että Helsinkiin ei tarvita suurmoskeijaa. Vastanneita oli yhteensä yli 2 400.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kaupunki torppaamassa Helsingin suurmoskeijan suunnittelun – "Liian laaja ja epävarma hanke"12.12.2017 19.37
Suurmoskeijaa käsitellään tänään Helsingissä – rahoitus ja vanhoillinen islamin tulkinta herättävät kysymyksiä12.12.2017 11.39
Tältä se näyttäisi – Sörnäisten moskeija on massiivinen rakennus8.12.2017 11.13

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu