Urheilu

HIFK:n kapteeni harmitteli, kun KalPa mursi Nordiksen taian – "Siitä tuli sitten varma bogey"

Nordiksen syyskuusta asti jatkunut kotitaika särkyi, kun KalPa vei pisteet keskiviikkona. HIFK:n kapteeni Lennart Petrelliä harmitti.

Johanna Erjonsalo

Helsingin IFK:n kotivoittojen putki tuli keskiviikkona päätökseen ihan "virallisestikin", kun KalPa haki Helsingistä täyden pistepotin lukemin 3–2. HIFK oli hävinnyt jo Kaisaniemessä Kärpille, mutta KalPa-tappio oli ensimmäinen Helsingin jäähallissa sitten syyskuun lopun.

KalPa karkasi jo avauserässä 2–0-johtoon ja HIFK:n peli suistui raiteiltaan. HIFK:n kapteenin Lennart Petrellin mielestä kotijoukkue hävisi ottelun jo ensimmäiseen erään.

– Kaksi viimeistä erää oli jo ihan hyvää tekemistä. Harmittaa vähän se ensimmäinen erä. KalPa tuli todella kovaa päälle, eikä me pystytty siihen täysin vastaamaan. 0–2 taululle ja kyllä se vähän siihen meni se meidän peli tänään. Toki meillä oli omat paikkamme ja aina voi jossitella vaikka millä, mutta kyllä fakta on se, että me ei saatu ehjää 60-minuuttista, mitä ollaan nyt pitkään kotona saatu. Ensimmäinen erä maksoi meille voiton tänään, Petrell harmitteli ottelun jälkeen.

Petrell harmitteli etenkin joukkueen peli-ilmettä. Se oli keskiviikkona vain ajoittain sitä, mitä HIFK on viime kuukaudet kotihallissa esittänyt.

– Ei oltu alkuun ihan niin aktiviisia, mitä ollaan yleensä kotona oltu. Vaikea tietysti sanoa, mistä se juuri tänään johtui, mutta se näkyi heti pelissä. Hävittiin kamppailuita vähän siellä ja täällä. Meidän vahva hyökkäysalueen pelaaminen saatiin esiin vasta toisessa ja kolmannessa erässä, Petrell sanoi.

1–0-maali käänsi jo ottelua KalPalle ajassa 05.36. Petrell oli turhan näkyvässä roolissa Alexander Ruuttun iskemässä avausmaalissa.

– Olihan siinä toisaalta ensimmäisessä erässä alivoimalla sellainen birdie-putti golf-termein, mutta siitä tuli varma bogey. Kolisi heti omissa. Se jäi henkilökohtaisesti harmittamaan. Lipsahti vähän syöttö Nykoppille ohi ja sitten putosi vielä mailakin kädestä. Se oli sitten 5–3-tilanne omissa ja kolisi heti 1–0, Petrell harmitteli.

HIFK:lla olisi ollut hyvät saumat karata johtoon tästä golf-putista, mutta nyt kävi toisinpäin.

– Se olisi varmaan ollut sen erän kannaltakin aika tärkeä maali siinä alivoimalla, mutta ei auta, nyt se meni näin. Meillä on vielä yksi peli ennen joulutaukoa Raumalla ja sinne pitää saada täysi lataus. En yhtään epäile, etteikö me sitä myös saataisi, Petrell sanoi päättäväisenä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu